TENSIÓ AL PRÒXIM ORIENT

Rouhani surt en defensa de la guàrdia revolucionària després de ser catalogada de terrorista pels EUA

El president iranià considera "un error" la decisió de Washington

zentauroepp47684864 presidente de iran190409103534

zentauroepp47684864 presidente de iran190409103534 / Oficina Presidencial de Iran

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Efe

El president iranià, Hassan Rouhani, ha defensat que els Guardians de la Revolució sempre han tingut "un rol del lideratge" en la lluita antiterrorista i ha assegurat que la seva popularitat a l’Iran augmentarà després de la designació d’aquest cos militar d’elit com a grup terrorista pels Estats Units.com a grup pels Estats

"Els Guardians de la Revolució sempre han lluitat contra el terrorisme [...] mentre que aquests terroristes han sigut creats i finançats pels poders hegemònics", va subratllar en un discurs retransmès en directe per la televisió estatal.

Rouhani ha denunciat que els EUA "en els últims 40 anys han planejat nombrosos complots contra la nació iraniana i tots han fracassat" i que, per compensar aquests revessos, ha designat la Guàrdia Revolucionària grup terrorista.

Segons la seva opinió, la decisió de Washington és "un error", ja que no podrà trencar la unitat de l’Iran i "des d’ara la popularitat dels Guardians creixerà entre el poble de l’Iran".

Mort als EUA

Després d’aquestes paraules, els assistents a la cerimònia, organitzada a Teheran amb motiu del Dia Nacional de la Tecnologia Nuclear, van aplaudir i van cridar els tradicionals lemes de ‘Mort als EUA i mort a Israel’.

El president iranià va denunciar també que els EUA estan exercint "un rol de lideratge en la propagació del terrorisme al món" i que les tropes nord-americanes "sempre han sigut una força d’intervenció a la regió".

Notícies relacionades

"Les vostres conspiracions no afectaran la regió", va asseverar Rouhani, citant tant les sancions imposades per Washington contra l’Iran com les seves decisions a favor d’Israel respecte a Jerusalem i els alts del Golan ocupats a Síria.

El president nord-americà, Donald Trump, va decidir ahir designar la Guàrdia Revolucionària grup terrorista, a la qual cosa el Consell Suprem de Seguretat Nacional de l’Iran va respondre catalogant també de terroristes les tropes nord-americanes desplegades a l’Orient Mitjà.