OPERACIÓ ANTITERRORISTA

Detinguts 13 gihadistes vinculats a l'EI al Marroc

Alguns dels arrestats, a quatre ciutats diferents, ja tenen antecedents per terrorisme

zentauroepp37559854 bandera isis190123131530

zentauroepp37559854 bandera isis190123131530

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La policia marroquina ha desmantellat una cèl·lula terrorista de 13 membres afins al grup gihadista Estat Islàmic (EI) a quatre ciutats del país.

Els 13 detinguts, amb edats entre 22 i 44 anys, i alguns d’ells expresos per delictes de terrorisme, residien a les ciutats costaneres de Casablanca, Mohammedia i Salé, més la ciutat d’El Kelaâ des Sraghna, a l’interior del país.

En el seu poder es van trobar armes blanques, aparells electrònics i diversos escrits de caràcter extremista, entre els quals, una carta en què juraven lleialtat a l’autoproclamat “califa” de l’EI i lletra manuscrita com a testament en què incitaven a l’assassinat.

El comunicat afegeix que els arrestats planejaven cometre "atemptats contra la seguretat de les persones i l’ordre públic", sense donar més detalls.

Notícies relacionades

En una recent entrevista amb l’agència Efe, el director del Buró Central d’Investigacions Judicials (BCIJ, màxim òrgan antiterrorista), Abdelhak Jiam, va assegurar que els objectius de les nombroses cèl·lules desmantellades pel BCIJ sempre són els mateixos: casernes de la policiamissions diplomàtiques i hotels o llocs de lleure considerats "símbols de la depravació".

No obstant, en el cas de la cèl·lula terrorista desmantellada a finals de desembre després del’assassinat de dues turistes escandinaves a l’Alt Atles del Marroc, Jiam va explicar que tenien pensades noves maneres d’atemptats, com l’atac a esglésies, romeries jueves i fins i tot multituds anònimes de turistes per mitjà d’un vehicle en marxa.