REACCIÓ PRESIDENCIAL

Trump presumeix d'un "èxit espectacular"

El president dels EUA felicita per telèfon la líder demòcrata, Nancy Pilosi

US President Donald Trump arrives for a  Make America Great Again  campaign rally at McKenzie Arena  in Chattanooga  Tennessee on November 4  2018   Photo by Nicholas Kamm   AFP

US President Donald Trump arrives for a Make America Great Again campaign rally at McKenzie Arena in Chattanooga Tennessee on November 4 2018 Photo by Nicholas Kamm AFP / NICHOLAS KAMM (AFP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha presumit aquest dimecres d’un "èxit espectacular" en les eleccions legislatives, malgrat que els demòcrates han recuperat el control de la Cambra de Representants.

"Un èxit espectacular aquesta nit. ¡Gràcies a tots!", va escriure el mandatari en un breu tuit.

La declaració de Trump va arribar després que la portaveu de la Casa Blanca, Sarah Huckabee Sanders, hagués assegurat que els resultats dels comicis de mig mandat havien ofert "una bona nit" per a Trump.

"Ara mateix ens sentim bé, ha sigut una bona nit per al president fins aquest moment", va dir Sanders en declaracions als periodistes a la Casa Blanca.

La portaveu es va pronunciar així abans que les principals cadenes de televisió pronostiquessin que, segons la seva projecció, els demòcrates havien arrabassat als republicans la majoria a la Cambra de Representants.

Aquestes projeccions de resultats parcials anticipen que el partit del mandatari ampliarà el control del Senat.

Trucada a Pelosi

Poc després, Trump va telefonar a la líder dels demòcrates a la Cambra dels Representants, Nancy Pelosi, per felicitar-la pel triomf del seu partit en aquesta cambra.

La portaveu de la Casa Blanca va revelar en un comunicat que el mandatari va trucar a Pelosi, sense oferir detalls sobre el contingut de la conversa, i al líder dels republicans a la Cambra de Representants, Paul Ryan.

Notícies relacionades

Així mateix, Trump va telefonar al líder de la majoria republicana en el Senat, Mitch McConnell, "per felicitar-lo pels guanys històrics" a la Cambra alta.

El president també "va trucar per felicitar" als republicansRick Scott, Mike Dewine, Kevin Cramer, Josh Hawley, Brian Kemp i Ron DeSantis.