La crisi política argentina

Maradona vol ser el vicepresident de Cristina Kirchner

L'entrenador dels Dorados de Sinaloa va dir que Fidel Castro li va recomanar entrar en la política

També va llançar fortes crítiques a Mauricio Macri i va dir que s'ha de crear una nova força electoral per derrotar-lo

aguasch45085474 diego maradona  head coach of dorados de sinaloa soccer team180918123305

aguasch45085474 diego maradona head coach of dorados de sinaloa soccer team180918123305 / Eduardo Verdugo

2
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert

Diego Maradona ha sigut el millor jugador del seu temps. A més de la glòria, també va conèixer l’infern personal.  Ara dirigeix els Dorados de Sinaloa. El triomf per 2-0 contra els Leones Negros el fa somiar no només treure l’equip de la segona divisió mexicana.  L’excapità de la selecció argentina campiona mundial el 1986 té ganes d’intervenir en la política del seu país i acompanyarCristina  Fernández de Kirchner en els comicis del 2019. "Jo aniria en una fórmula amb ella", va dir. Maradona és conegut pels seus rampells i el seu enginy. Però, al diari Clarín, de la ciutat de Buenos Aires, li va suggerir que la seva vocació social ve d’anys enrere i que el líder cubà Fidel Castro li va dir: "Em va dir que havia de dedicar-me a la política". 

No és la primera vegada que Maradona expressa la seva simpatia amb el kirchnerisme. De fet, va estar de cos present en les exèquies de Néstor Kirchner. Mai, no obstant, s’havia atrevit a tant: presentar-se com a potencial candidat. "Veig la gent patir", va assenyalar des de Mèxic, i les seves paraules van tenir una repercussió nacional immediata. Segons l’ex astre, el Govern de dretes, que encapçala Mauricio Macri, "ens està robant". El president "ha posat tots els seus amics" en el poder. L’expresidenta s’enfronta aquests dies a diferents causes judicials per presumpta corrupció que, sol assenyalar, volen impedir que torni a governar. D’acord amb Maradona, Macri "té moltes ganes" de portar-la a la presó. 

Notícies relacionades

A Maradona no li falten els diners, però les seves germanes, va assegurar, "no poden arribar a final de mes" i això li fa molt de mal. Segons la seva  mirada, l’Argentina era fins al 2015 "un país estable" i "de sobte es va ensorrar com qui tira un ninot de neu".  Ara, "els nord-americans volen apoderar-se de tot". Per al “Diego de la gent" el seu país encara "ha explotat" perquè "Déu no ho vol o perquè tenim un Papa argentí". Però l’Argentina del present s’assembla, al seu criteri, a la del 2001, l’any que la crisi la va fer esclatar. "Això és [Fernando] De la Rúa i mig", va dir pel president que va dimitir a meitat de la seva gestió.  Perquè Macri no torni a guanyar les eleccions del 2019, Maradona recomana construir una nova força al voltant de Cristina Kirchner.  Ningú va semblar prendre’s gaire seriosament l’oferta.

Com sempre passa amb l’exjugador, tot el que fa o diu és notícia. Per això, alhora de la seva autoproclamació com a candidat, fruit potser de l’eufòria esportiva, també va mostrar els seus dots de ballarí vocacional. En un vídeo que circula a les xarxes socials i que va ser gravat per un dels membres de l’equip que condueix, es veu l’exjugador movent-se al compàs d’una cançó de l’anomenada cúmbia villera, molt popular a la perifèria de Buenos Aires, amb un dels jugadors dins dels camerinos. Maradona no accepta la reprovació. La seva coreografia, com era d’esperar, va ser aplaudida per la resta del planter i integrants del cos tècnic.

Temes:

Maradona Mèxic