Crim a Mèxic

Commoció a Jalisco per la descoberta de deu cadàvers en una vivenda

Des del mes de juny passat fins a la data s'han trobat uns 45 cadàvers en fosses clandestines i propietats de la zona metropolitana de Guadalajara

MEX062. TLAJOMULCO (MÉXICO), 08/08/2018.- Peritos forenses ingresan a una residencia donde fueron hallados unos cuerpos hoy, miércoles 8 de agosto de 2018, en la colonia Villa Fontana Aqua, en el municipio de Tlajomulco, Jalisco (México). Al menos diez cadáveres, siete de ellos en una fosa clandestina, fueron hallados en una casa del occidental estado mexicano de Jalisco, informaron hoy fuentes de la Fiscalía de Justicia estatal. EFE/Francisco Guasco

MEX062. TLAJOMULCO (MÉXICO), 08/08/2018.- Peritos forenses ingresan a una residencia donde fueron hallados unos cuerpos hoy, miércoles 8 de agosto de 2018, en la colonia Villa Fontana Aqua, en el municipio de Tlajomulco, Jalisco (México). Al menos diez cadáveres, siete de ellos en una fosa clandestina, fueron hallados en una casa del occidental estado mexicano de Jalisco, informaron hoy fuentes de la Fiscalía de Justicia estatal. EFE/Francisco Guasco / Francisco Guasco (EFE)

1
Es llegeix en minuts
EFE

Almenys deu cadàvers, set dels quals, en una fossa clandestina, van ser trobats a l’interior d’una casa ubicada a la ciutat de Tlajomulco, pertanyent a l’estat mexicà de Jalisco.

D’acord amb la informació difosa per la Fiscalia de Justícia, la policia de Tlajomulco va atendre dimarts una trucada d’alerta feta per un veí, i a l’entrar a la vivenda es van trobar en una de les habitacions els cadàvers de tres homes que presentaven el tret de gràcia.

Durant una inspecció, en què van ser utilitzats gossos ensinistrats, es va detectar una fossa al pati amb almenys set cadàvers en el que representa la segona descoberta d’aquest tipus a Tlajomulco.

Des del mes de juny passat fins a la data s’han trobat uns 45 cadàvers en fosses clandestines i propietats de la zona metropolitana de Guadalajara, que comprèn els municipis de Tlajomulco, Tlaquepaque, Tonalá, Zapopán, El Salto, Juanacatlán i Ixtlahuacán de los Membrillos.

No són els únics casos

Al juny es van localitzar vuit cadàvers en un terreny d’El Salto; al juliol, les autoritats en van trobar 17 més en diversos llocs de la zona metropolitana, i a l’agost ja sumen una vintena amb els deu trobats aquest dia a Tlajomulco.

Notícies relacionades

El governador de l’estat de Jalisco, Aristóteles Sandoval, va declarar als mitjans de comunicació que els morts i les fosses trobades en aquests mesos se circumscriuen a la guerra que mantenen els grups del crim organitzat.

"Haver fet una descoberta d’aquesta naturalesa parla de la guerra, de l’enfrontament que hi ha de baixa intensitat, però que no estem deixant passar per alt la detenció a integrants d’aquesta per poder controlar i castigar", va afirmar Sandoval.