Per les pluges

La crescuda del Sena arribarà al màxim diumenge a la nit

Un miler de persones han sigut evacuades i 1.500 llars estan sense subministrament d'energia elèctrica per les pluges

La situació del Sena es complica i amenaça de desbordar-se. / AP/CHRISTOPHE ENA. VÍDEO ATLAS

1
Es llegeix en minuts

El riu Sena continua creixent lentament a l'espera que aquest diumenge a la nit arribi al màxim al seu pas per París, segons les previsions oficials, mentre que en altres municipis de la regió la situació ha millorat. Vigicrues, l'organisme encarregat de vigilar el cabal dels rius a França, va fixar en 5,95 metres el màxim, sota el parisenc pont d'Austerlitz, el punt de mesura, dada que suposa 15 centímetres menys que durant l'episodi del 2016, quan dues persones van morir a la regió. En total, un miler de persones han sigut evacuades a la regió de París i 1.500 llars pateixen un tall general d'electricitat.

Segons les últimes dades, el Sena tenia una altura de 5,78 metres, és a dir, un creixement de 14 centímetres en 24 hores. El riu segueix tancat a la navegació fluvial a causa de l'elevat cabal, que impedeix als vaixells passar per sota els ponts, mentre que es mantenen els plans d'emergència als establiments que estan a prop del Sena, inclòs el tancament de 12 estacions de tren de rodalies.

Millora

Notícies relacionades

Dotze departaments del país segueixen en vigilància taronja, el segon punt més elevat, com a mesura de precaució, però les autoritats consideren que la situació és millor del previst perquè les pluges han sigut menys importants de les esperades.

A la conca alta del riu es manté la millora, amb diversos trams on s'ha aixecat la vigilància taronja, mentre que a la conca baixa, una zona de meandres, les autoritats adverteixen que la pujada continuarà fins a principis de la setmana que ve.