TEMPORAL A FRANÇA

Les imatges més impactants que ha deixat el desbordament del Sena

El museu del Louvre tanca una planta baixa davant la crescuda de les aigües

L’exèrcit ha hagut de ser mobilitzat. El Govern ha format un gabinet de crisi per abordar-ho. / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / París

París segueix sent escenari d'inundacions provocades pel desbordament del riu Sena. L'altura del cabal del riu ja ha superat el llindar dels 5,4 metres i, segons el director adjunt de l'organisme de vigilància de rius Vigicrues, Joël Hoffman, s'espera que aquest cap de setmana arribi als sis metres

El fort temporal de pluges que està travessant el país incrementarà encara més el ritme de les inundacions i, segons els serveis meteorològics, deixarà quantitats de fins a 30 litres per metre quadrat en alguns departaments. El Govern ha format un gabinet de crisi per abordar la situació i l'Exèrcit ha sigut mobilitzat a la capital francesa. 

El servei meteorològic nacional de França, Météo France, manté 15 del centenar de departaments que hi ha a França en alerta per risc d'inundacions. A la regió de la capital, diversos ajuntaments han evacuat alguns dels barris a prop del riu. A la zona de Villeneuve-Saint-Georges, al sud-est de París, 150 habitants estan allotjats en un gimnàs.

Notícies relacionades

Les autoritats parisenques van decidir dijous tallar diversos trams de carreteres estacions de tren a prop del riu. La línia de RER C de rodalies, una de les línies ferroviàries més llargues del país, es mantindrà tallada fins al 31 de gener.

El museu d'art del Louvre, el més visitat del món, també ha adoptat mesures de precaució davant la inundació. Dimecres, la direcció va decidir tancar la planta baixa del departament d'Arts de l'Islam. A més, igual que altres museus com l'Orsay i l'Orangery, ha activat el Pla de Protecció contra Inundacions (PPCI).

El nivell del cabal del riu d'aquest cap de setmana podria arribar a superar el del 2016, quan va arribar a 6,1 metres d'altura. Llavors, els museus del Louvre i l'Orsay es van veure obligats a tancar durant diversos dies. No obstant, seguirà quedant molt lluny del nivell històric a què es va arribar el 1910, quan va pujar fins als 8,62 metres i París es va submergir en una situació catastròfica.