França suspèn els viatges escolars a Londres

El Ministeri d'Educació adopta la mesura per raons de seguretat després d'avaluar el risc de les autoritats britàniques

Police officers stand at the exit as people are seen inside the pods on the London Eye after it was stopped following an attack on Westminster Bridge in London, Britain March 22, 2017.     REUTERS/Eddie Keogh

Police officers stand at the exit as people are seen inside the pods on the London Eye after it was stopped following an attack on Westminster Bridge in London, Britain March 22, 2017. REUTERS/Eddie Keogh / EDDIE KEOGH (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
E.C.

Després de l'atemptat de Londres, els directors dels centres educatius francesos han rebut un correu informant-los que els viatges d'estudis a la capital britànica estaran suspesos fins a nova ordre tret per als desplaçaments en trànsit. En l'atac d'aquest dimecres a les portes de Westminster han resultat ferits tres alumnes francesos de l'institut Saint-Joseph de Concarneau, una localitat bretona.

Les autoritats franceses han llogat un avió governamental des de Lorient perquè les famílies acompanyin els seus fills i el ministre d'Afers Estrangers, Jean-Marc Ayrault, ha viatjat a Londres per reunir-se amb elles i amb les autoritats britàniques, segons ha informat el Quai d’Orsay.

Davant el temor expressat per alguns pares d'alumnes i després de l'avaluació del risc que han fet les autoritats britàniques, el Ministeri d'Educació ha decidit enviar una circular als centres informant-los de la seva decisió de cancel·lar els viatges previstos  a Londres per raons de seguretat, segons assenyala Le Figaro. La mesura afecta uns 4.200 alumnes, cosa que representa uns 169 viatges.

Notícies relacionades

El ministeri recorda a la seva pàgina web les mesures de seguretat adoptades amb l'aprovació de la recent llei de juny del 2016 relativa a la lluita contra el terrorisme i que contempla, entre altres coses, que els menors han de tenir una autorització paterna per sortir del territori francès.

Per un altre costat, a causa de la presència de víctimes franceses en l'escena de l'atac comès aquest dimecres a Londres, la secció antiterrorista de la fiscalia de París ha obert una instrucció judicial pels càrrecs d'intent d'homicidi en relació amb una organització terrorista.