Què sabem i què no sabem de l'atac amb un camió a Alemanya

La premsa alemanya assenyala que l'autor és un refugiat pakistanès arribat fa un any al país

36673951 60

36673951 60 / TOBIAS SCHWARZ (AFP)

1
Es llegeix en minuts

¿QUÈ SABEM?

1 / Un camió va irrompre contra un mercat nadalenc de Breitscheidplatz i va matar 12 persones i en va ferir 48. Entre els ferits hi ha un espanyol.

2 / La policia alemanya ja parla d'"atac terrorista" i el fiscal general s'ha fet càrrec de la investigació.

3 / La persona que conduïa el camió va fugir i va ser detinguda poc després per la policia perquè un testimoni dels fets el va seguir en la fugida.

4 / Els mitjans alemanys informen que el detingut és un pakistanès de 23 anys identificat com a Naved B. que va arribar com a refugiat a Alemanya el febrer passat a través de la ruta dels Balcans.

5 / La policia alemanya està realitzant un registre a l'aeroport de Templehof, que va ser habilitat com a alberg de refugiats.

6 / El camió tenia matrícula polonesa i pertanyia a una empresa d'aquell país. Tornava a Polònia des d'Itàlia i havia fet una parada a Berlín per descansar.

7 / Un dels 12 morts va morir per un tret. Els mitjans alemanys assenyalen que és el polonès que conduïa el camió. La principal hipòtesi és que va ser assassinat per l'autor de l'atac que així li va prendre el vehicle.

¿QUÈ NO SABEM?

Notícies relacionades

1 / Es desconeix encara amb detall si l'autor de l'atac va actuar sol o si ho va fer en col·laboració amb altres persones.

2 / Cap grup terrorista s'ha atribuït l'atac. Les informacions que apuntaven que l'Estat Islàmic l'havia reivindicat són falses.