Almenys 62 morts en un atac terrorista al Pakistan

Tres homes armats han assaltat un centre de formació de policies a Quetta

Atac terrorista amb 62 morts a Quetta. / periodico

1
Es llegeix en minuts

Almenys 62 persones han mort aquest dimarts i més de 100 han resultat ferides en l'atac contra un centre d'entrenament de la policia a la ciutat de Quetta, a l'oest del Pakistan, han informat a Efe fonts oficials.

"En l'atac han mort 59 persones del centre policial, a més dels tres atacants, i unes 100 han resultat ferides", ha dit Anwar-ul-Haq Kakar, portaveu del Govern de la província del Balutxistan, de la qual és capital Quetta.

ARMILLES BOMBA

L'assalt va començar abans de la mitjanit quan tres terroristes van entrar a les instal·lacions policials i va començar una batalla contra les forces de seguretat que s'ha allargat durant cinc hores, ha dit a Efe el portaveu policial Gulab Khan.

La font ha indicat que els tres assaltants anaven armats amb armilles bomba i que dos d'ells van activar els explosius que portaven.

Un cadet de l'acadèmia ha explicat a les televisions locals que va veure com tres homes amb roba de camuflatge entraven al dormitori amb rifles kalàixnikov.

"Van començar a disparar, però em vaig poder escapar per un mur", ha indicat l'aspirant a policia.

MEMBRES DEL GRUP LASHKAR-E-JHANGVI

El general del cos Frontiers Corps Sher Afgan ha dit als mitjans locals que els atacants pertanyien al grup insurgent sunnita de vocació sectària Lashkar-e-Jhangvi i que durant l'atac estaven en comunicació amb l'Afganistan.

Cap grup ha reclamat l'autoria de l'atac.

El Balutxistan és escenari habitual d'atacs de grups secessionistes, milícies islamistes i xarxes mafioses que operen a tot el país.

ASSASSINAT D'ADVOCATS

Notícies relacionades

El mes d'agost passat un suïcida va acabar amb la vida de 72 advocats en un hospital, on havien anat per l'assassinat una hora abans d'un altre lletrat.

Malgrat aquesta mena d'atemptats, el Pakistan ha vist caure el nombre d'accions terroristes, una tendència que el Govern i l'Exèrcit atribueixen a l'operació militar iniciada el juny del 2014 al nord-oest del país contra suposats santuaris talibans.