Un mico provoca una apagada a tot Kenya

L'animal va caure sobre el transformador de la central hidroelèctrica més gran del país

mono

mono

1
Es llegeix en minuts

Un mico va causar ahir un apagada massiva a tot Kenya al caure sobre un transformador clau a la central hidroelèctrica més important del país, informa la companyia elèctrica KenGen.

L'animal salvatge, molt comú al país africà, va pujar al sostre de la planta de Gitaru -situada sobre el riu Tana, a uns 160 quilòmetres al nord de Nairobi- i va caure sobre un transformador, cosa que va fer que s'activés.

Al posar-se en marxa, es van sobrecarregar altres màquines de la planta, i això va provocar una pèrdua de 180 megawatts d'energia que va desencadenar "una apagada a escala nacional" durant quatre hores.

INCIDENT AÏLLAT

Notícies relacionades

"Les estacions de KenGen estan protegides per tanques electrificades que mantenen allunyats els animals salvatges", va indicar la companyia, que va assegurar que es tracta d'"un incident aïllat" i que està buscant maneres de millorar la seguretat a les seves plantes.

La central hidroelèctrica de Gitaru és la més gran per capacitat instal·lada i genera la cinquena part de l'electricitat consumida a Kenya, amb una capacitat màxima de 225 megawatts.