L'AMENAÇA GIHADISTA

Un dels kamikazes de Brussel·les va treballar dos mesos al Parlament Europeu

Najim Laachraoui, un dels dos suïcides de l'aeroport de Zaventem, va ser contractat per fer treballs de neteja

Aspecte de l’interior de la terminal de sortida de l’aeroport de Zaventem, després dels atacs terroristes, difoses pel diari belga ’Het Nieuwsblad’.

Aspecte de l’interior de la terminal de sortida de l’aeroport de Zaventem, després dels atacs terroristes, difoses pel diari belga ’Het Nieuwsblad’. / REUTERS

1
Es llegeix en minuts

Najim Laachraoui, un dels dos kamikazes de l'aeroport de Brussel·les, va fer dos treballs d'estiu al Parlament Europeu el 2009 i el 2010, segons fonts pròximes a la investigació.

"Un dels individus que van perpetrar els atacs terroristes de Brussel·les va treballar (...) per a una empresa de neteja contractada pel Parlament Europeu" un mes el 2009 i un mes el 2010, ha indicat aquest dimecres el Parlament en un comunicat.

Es tracta de Najim Laachraoui, sospitós de ser l'artificier dels atacs terroristes del 13 de novembre a París (130 morts) i del 22 de març a Brussel·les (32 morts), ha indicat a AFP una font pròxima a la investigació.

"Com s'exigeix per contracte, l'empresa de neteja havia facilitat al Parlament Europeu la prova de l'absència d'antecedents criminals de l'individu", ha precisat per la seva banda el Parlament Europeu.

A LES FILES DE L'ESTAT ISLÀMIC

Notícies relacionades

Laachraoui, de 24 anys, havia sortit cap a Síria el febrer del 2013, on es va unir a les files de l'Estat Islàmic. Se li va recuperar la pista el 9 de setembre del 2015: va ser detectat, amb la falsa identitat de Soufiane Kayal, amb Salah Abdeslam, sospitós clau dels atemptats de París, i amb Mohamed Belkaïd, abatut en una operació policial el 15 de març a la comuna brussel·lesa de Forest.

Pistes de Laachraoui van ser trobades en el material explosiu de la sala Bataclan de París i a l'Estadi de França, així com en un apartament de la comuna brussel·lesa de Schaerbeek, on es van confeccionar els cinturons amb explosius utilitzats pels kamikazes. Ell és qui va llogar també un dels amagatalls del comando a Auvelais, a prop de Namur (sud de Bèlgica), i se sospita que va estar en contacte telefònic amb alguns dels assaltants del 13 de novembre.