CRISI GREGA

Varufakis diu que les peticions dels creditors deixen Grècia en una "posició impossible"

El ministre grec de Finances acusa els creditors d'imposar "condicions estranyes"

1
Es llegeix en minuts

El ministre de Finances de Grècia, Iannis Varufakis, ha assegurat que les peticions dels creditors internacionals en matèria d'impostos i pensions estan deixant el país hel·lè en una "posició impossible" a l'hora de decidir sobre un possible acord, si bé ha insistit que el desig del seu Govern segueix sent --"absolutament"-- seguir a l'euro.

"Estic en contra d'augmentar l'impost de societats, però també en contra d'incrementar la taxa sobre hotels i de retallar les pensions a persones que viuen per sota del llindar de la pobresa", ha exposat Varufakis durant una entrevista amb la ràdio estatal irlandesa, RTE.

El ministre de Finances ha considerat que els requisits sol·licitats pels creditors a canvi de seguir ajudant Grècia estan deixant-lo a ell mateix i al seu Govern "en una posició impossible". Considera que estan abocats a fer una "mala elecció" amb opcions "molt dures i difícils".

"PETICIONS ESTRANYES"

Notícies relacionades

"La part grega ho està donant tot per adaptar-se a algunes peticions estranyes de les institucions. Ara depèn d'elles sumar-s'hi o no", ha afegit Varufakis, que ha insistit que l'austeritat plantejada destruiria tota possibilitat de creixement i complicaria el pagament del deute.

En aquest sentit, ha negat que estampi la seva firma "en un acord que sigui clarament inviable", si bé ha volgut deixar clar que el seu Govern manté el desig que Grècia segueixi en l'euro. "Absolutament, absolutament", ha respost al ser interrogat sobre aquest compromís.