Varufakis a Schäuble: "Grècia no vol un nou rescat; vol un nou contracte"

El ministre grec alerta a l'alemany de l'auge del nazisme en el país hel·lè

1
Es llegeix en minuts

El ministre grec de Finances, Iannis Varufakis, ha assegurat després de la trobada amb el seu homòleg alemany, Wolfgang Schäuble, que "Grècia no vol un nou rescat, vol un nou contracte". El ministre s'ha mostrat conciliador i ha afirmat que "el 67% dels continguts de l'actual programa serien vàlid". No obstant, ha advertit que la part referida a la sostenibilitat del deute s'assembla a "posar el carro davant dels bous".

Varufakis ha considerat que "la gran solidaritat europea" va proporcionar a Grècia "massa diners", però que va ser malgastat per fer front a un deute insostenible. "Segons s'acostuma a dir en banca, es va intentar estendre i fingir", ha afirmat el ministre del país hel·lè, que ha assegurat que el seu Govern "farà tot el possible per evitar una suspensió de pagaments".

Notícies relacionades

Malgrat l'evident desacord amb el seu homòleg alemany, el ministre grec ha posat al damunt de la taula una incòmoda raó per la qual Grècia ha de ser compresa per Alemanya. "Cap altra nació pot entendre més bé la situació a Grècia que Alemanya. Alemanya hauria d'estar orgullosa que aquí el nazisme ha estat eradicat. Però quan arribi a casa aquesta nit, trobaré un Parlament en què la tercera força política no és un partit neonazi, sinó un partit nazi", ha dit en al·lusió a Alba Daurada. "Han de triar a qui volen ajudar", ha rematat.

MÉS TEMPS

En aquest sentit, el ministre grec ha reclamat "una mica de temps, la més valuosa de les mercaderies", per preparar un pla que permeti solucionar la crisi de Grècia i a Europa, per a la qual cosa va plantejar la importància d'arribar a "un acord pont" fins al maig que ajudi Grècia mentre es treballa en un nou contracte per al país hel·lè.