4.500 EUROS DE MITJANA

Croàcia liquida els deutes de les 60.000 persones més pobres

La mesura li costarà al Govern 46 milions d'euros

1
Es llegeix en minuts

El Govern de Croàcia ha decidit eliminar els deutes de 60.000 persones que es troben entre les més pobres del país. Aquesta mesura té un cost d'uns 46 milions d'euros. La mesura, qualificada d'electoralista per l'oposició conservadora, ha estat adoptada pel Govern de centre esquerra, la popularitat del qual fa mesos que va de baixa.

Notícies relacionades

"És una mesura de la qual estem orgullosos", ha declarat el primer ministre Zoran Milanovic. "És una mesura excepcional. El sistema no es pot recolzar permanentment se en aquesta mena de solucions. Però fem tot el possible per facilitar-li la vida a la gent en aquesta crisi llarga i esgotadora", ha afegit.

La majoria de les persones que es beneficiaran d'aquestes ajudes tenen deutes d'uns 4.500 euros contrets amb bancs o companyies de telefonia. La mesura s'aplicarà a aquelles persones amb uns ingressos mensuals que no superin els 325 euros. El salari mensual mitjà a Croàcia, un país de 4,2 milions d'habitant que va ingressar a la UE el 2013, és de 737 euros.

Temes:

Croàcia