15 HORES DE SEGREST

L'ANP afirma que sap qui són els segrestadors de Morenatti i que els perseguirà

1
Es llegeix en minuts
EFE / GAZA

El Ministeri de l'Interior palestí ha afirmat que "sap molt bé" qui són els segrestadors del fotògraf espanyol Emilio Fernández Morenatti, i ha assegurat que els perseguirà. Així ho ha afirmat Jalid Abu Hilal, portaveu del Ministeri de l'Interior a Gaza, en una roda de premsa celebrada unes hores després de l'alliberament del fotògraf després d'un segrest que ha durat prop de 15 hores. "El Ministeri coneix molt bé la identitat dels segrestadors i els perseguirà", ha dit el portaveu.

En la roda de premsa, celebrada ahir a la nit a la seu del president de l'Autoritat Nacional Palestina (ANP), Mahmud Abbàs, Nabil Xat, diputat del moviment nacionalista Al-Fatah i exministre d'Exteriors, va dir que sentia "pena i indignació pel que havia passat".

"Ara estem contents perquè el segrest ha acabat pacíficament", va dir. "Un amic que porta al món les imatges del lloc que Israel ens imposa i que cobreix també les constants agressions d'Israel contra el nostre poble acaba de ser alliberat", va afirmar Xat.

Notícies relacionades

Morenatti, de 37 anys, va ser segrestat ahir a la franja de Gaza per quatre desconeguts. Cap grup no s'ha atribuït fins ara el segrest.

Emilio Fernández Morenatti, en situació d'excedència laboral a l'agència Efe i que actualment col·laborava amb l'agència nord-americana Associated Press, va ser alliberat després d'una intervenció conjunta de les autoritats espanyoles, palestines i d'altres països.