El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Teatre, concerts i màgia

Així serà la temporada de tardor als escenaris del Teatre Joventut i l’Auditori Barradas de l’Hospitalet

  • El 29 de setembre, el Barradas acollirà la presentació de les noves propostes i un espectacle de jazz a càrrec de María Esteban

Així serà la temporada de tardor als escenaris del Teatre Joventut i l’Auditori Barradas de l’Hospitalet

David Ruano

4
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Teatre Joventut i l’Auditori Barradas de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) inicien una nova temporada d’arts escèniques i música, després de dos anys marcats per les restriccions derivades de la pandèmia.

Dijous vinent, 29 de setembre, a l’Auditori Barradas se celebrarà un acte públic de presentació de les noves propostes, on a més s’oferirà un espectacle de jazz a càrrec de María Esteban i es presentaran les reformes de la sala portades a terme durant l’estiu.

Entre les propostes del Teatre Joventut, els veïns de la ciutat tindran l’oportunitat de veure el projecte de Juan Diego Botto ‘Una noche sin luna’, guanyador del Premi Max 2022 al millor actor i millor espectacle de teatre (28 d’octubre). L’obra, que parla de Lorca des d’una sensibilitat del segle XXI, s’emmarca al Festival Acròbates, dedicat a la música i a la poesia.

En el mateix context del festival, Pep Tosar portarà ‘El fingidor’, un espectacle dirigit i interpretat pel dramaturg a partir de la vida i obra de Fernando Pessoa (27 de novembre).

Clàssics i noves propostes al Joventut

Emma Vilarasau i Dafnis Balduz donaran vida als personatges de ‘L’Oreneta’, que planteja temes universals a través de la relació entre una professora de cant i el seu alumne (18 de novembre).

La nova temporada també proposa textos clàssics com ‘L’avar’, de Molière. Aquest any es compleixen els 400 anys del naixement d’un dels pares de la comèdia francesa i la companyia Atalaya presenta aquesta adaptació modernitzada i en clau musical (5 de novembre).

Entre d’altres, també es podran veure propostes com ‘¿Sí o no?’ un monòleg còmic que oferirà Bruno Oro (2 d’octubre); la companyia La Conquesta del Pol Sud portarà ‘Nadia’, la història real i en primera persona d’una jove afganesa a la recerca de la llibertat; l’argentí Nelson Valente retratarà amb costumisme, humor i acidesa els conflictes d’identitat a ‘Solo llamé para decirte que te amo’ (26 de novembre).

I com a tancament de les propostes teatrals, els hospitalencs i altres veïns metropolitans tindran l’oportunitat de veure ‘El mar: visió d’uns nens que no l’han vist mai’. Xavier Bobés i Alberto Conejero recuperen la memòria d’Antoni Benaiges, mestre republicà afusellat el 1936, amb una obra de teatre poètic i documental (2 de desembre).

La màgia com una expressió d’art, també tindrà el seu lloc dins de la programació de tardor. Jorge Blass, referent en l’il·lusionisme mundial, convida a veure el seu espectacle ‘Efímero’, una experiència que explora les possibilitats entre el món físic i virtual (23 d’octubre).

Música al Teatre Joventut

Pel que fa a les propostes musicals, el Teatre Joventut torna a rebre el músic canari Pedro Guerra, que oferirà un concert únic en el marc de les activitats programades a L’Hospitalet per al Dia de la Salut Mental (7 d’octubre).

El cantautor de Bellvitge, Dani Flaco, celebrarà els 10 anys de la gravació en directe del disc ‘Cada vez más flaco’ reunint els mateixos músics que van realitzar aquesta gravació (22 d’octubre).

El Joventut també serà l’escenari d’algunes actuacions del Festival Django L’H, on els interessats tindran l’ocasió de veure, per primera vegada, Fapy Lafertin, ‘músic manouche’ (19 de novembre). El festival també l’hospitalenc Albert Bello i The Django Orchestra, que presentaran el seu nou repertori, on serà protagonista el swing de Django Reinhardt i Stéphane Grappelli (20 de novembre).

Jazz, soul i boogie al Barradas

L’Auditori Barradas també serà un dels escenaris del festival dedicat al ‘jazz manouche’. Així, es podrà veure Favino Lorier & Le Hot Club of Swing (18 de novembre), que oferiran un homenatge a Django Reinhardt. En aquesta nova temporada, el Barradas també serà l’escenari d’algunes de les actuacions que conformen el Festival Acròbates, de música i poesia.

Entre d’altres: ‘La fábrica’, amb Carles i Pere Girbau, un espectacle interdisciplinari a través dels poemes de Miquel Martí i Pol (5 de novembre); ‘Pelícano volando sobre el miedo’, on l’espectador s’endinsarà al món fràgil i contundent del poema d’Adrienne Rich que dona títol a l’espectacle (12 de novembre).

En la proposta del Barradas també hi ha espai per al soul i el gospel de The Sey Sisters que, amb el seu tercer àlbum: ‘We Got Your Back’, busquen noves sonoritats per reafirmar el seu missatge antiracista i feminista (8 d’octubre). Arnaud Dumond & Pedro Sierra presenten el duo de guitarres ‘Clásico por flamenco’ i interpreten obres de Falla, Albéniz, Rodrigo, Piazzola, Händel o Bach (23 d’octubre).

La festa del boogie woogie torna amb música per transmetre «alegria, força i felicitat» amb Frank Muchalle, Ladyva i Lluís Coloma Trio. Serà dins del XVII Cicle de Blues & Boogie de L’Hospitalet (26 de novembre).

Notícies relacionades

Més enllà dels espectacles familiars, al Barradas també hi haurà espai per als espectacles familiars. Aquest dissabte 1 d’octubre serà el torn de Maria Donoso i The Flaming Shakers i el seu ‘Beatles for children’. Els assistents podran acompanyar a The Beatles i la Sergent Pebre a bord del ‘yellow submarine’, cap a la terra de Pepperland, «un misteriós paradís musical sota el mar envoltat de jardins de corall i criatures misterioses».

Llegeix totes les notícies de l’Hospitalet de Llobregat a EL PERIÓDICO l’Hospitalet

Temes:

Teatre