El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Certamen tecnològic

Hoffman i Marín auguren que el MWC serà un «èxit» més enllà del nombre de visitants

  • L’Hospitalet remarca el valor de la seva gastronomia i cultura en el retorn de la fira internacional a la ciutat

  • L’Ajuntament participarà al Mobile amb un estand interactiu on es mostrarà el procés de transformació digital de la ciutat

Hoffman i Marín auguren que el MWC serà un «èxit» més enllà del nombre de visitants

ACN / Gemma Sánchez

2
Es llegeix en minuts

El conseller delegat de GSMA, John Hoffman, i l’alcaldessa de L’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, han augurat aquest divendres que el Mobile World Congress (MWC) Barcelona 2021 serà un «èxit» més enllà del nombre de visitants i de l’impacte econòmic d’aquesta edició, després que la del 2020 s’anul·lés per la pandèmia de la Covid-19. Ho han dit en declaracions a la premsa a la presentació de les activitats culturals i gastronòmiques que organitzarà L’Hospitalet amb motiu del MWC a la plaça Europa de Barcelona sota el nom ’L’Hospitalet Experience’.

Hoffman ha explicat que el certamen tecnològic forma part de la sortida de la crisi provocada per la Covid-19 i ha dit que obrir les seves portes «serà l’èxit». Així mateix, ha apuntat que L’Hospitalet és una ciutat orientada «a la vida en comunitat i molt potent» i ha manifestat que el MWC forma part d’ella. També ha recordat que en aquesta edició no s’ha fet una previsió d’assistents ni de l’impacte econòmic del MWC, tot i que ha avançat que aquestes dades es presentaran durant les pròximes setmanes.

Abans de la roda de premsa, Marín i Hoffman han plantat un taronger a l’espai ‘Village’ i Marín li ha desitjat sort amb l’obsequi d’un romaní.

L’Hospitalet 6.0

L’Ajuntament de L’Hospitalet participarà per primera vegada al MWC amb un estand des del qual explicarà el projecte ‘L’Hospitalet 6.0’, que té per objectiu acabar amb la fractura digital i dotar els ciutadans i el teixit productiu de la ciutat de competències i habilitats perquè «ningú es quedi enrere», ha detallat Marín.

L’alcaldessa ha recordat que el consistori i GSMA ja van organitzar entre el 15 i el 22 de juny un programa de conferències i taules rodones sobre tecnologies emergents, ciberseguretat, l’ètica de les dades i la lluita contra la desinformació de la mà de 14 expertes.

’L’Hospitalet Experience’ coincidirà amb el ’Summer Experience’, que contempla una programació cultural de música, circ, teatre, tallers i espectacles infantils durant el mes de juliol pels diferents barris de la ciutat.

Gastronomia i cultura

El president de l’Associació de Gastronomia i Turisme de L’Hospitalet i el Baix Llobregat, Óscar Teruelo, ha celebrat la recuperació d’aquesta iniciativa després de cancel·lar-se el MWC de l’any passat i ha apuntat la importància del sector gastronòmic i cultural i el seu valor a la ciutat.

L’empresari i activista cultural, David Lafuente, ha manifestat que la programació musical i cultural, amb grups de música joves i emergents de gèneres i estils variats, és una mostra del talent vinculat a L’Hospitalet.

Notícies relacionades

Com a novetat d’aquesta edició, l’Ajuntament ha ambientat tot l’espai amb horts urbans, un petit mercat de productes ecològics i de quilòmetre zero procedents de cultius de la zona.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO