Anar al contingut

LA RECEPTA de mercat

Bacallà amb all perfumat

PATRÍCIA BARAJAS

Francisco González, de la parada de peix John Boy del mercat de la Llibertat (plaça de la Llibertat, 27), proposa un plat de bacallà perfumat amb all. Es pot fer amb altres peixos, però en aquest cas recomana que siguin melosos com per exemple el rap o el lluç.

INGREDIENTS
Bacallà
Tomàquet
Ou
Oli
Pebre
Sucre
Safrà

PREPARACIÓ
Escaldeu els tomàquets i prepareu un coulis per acompanyar el bacallà. En un recipient, afegiu-hi els tomàquets i reduïu-los amb pebre al gust i sucre per rebaixar-ne l’acidesa. Tritureu-ho tot fins que quedi com una pasta cremosa sense llavors del tomàquet. Col·loqueu una paella al foc i daureu cinc grans d’all sencers i pelats. Han de quedar confitats i el temps aproximat és tenir-los durant mitja hora a foc molt lent. Coleu-ho i tritureu-ho. Prepareu una maionesa amb la pasta d’all, l’oli, l’ou i una mica de safrà. Reserveu-ho. Talleu el bacallà a daus i fregiu-los en una cassola.

PRESENTACIÓ
En un plat pla, serviu el coulis de tomàquet com a base. Col·loqueu-hi el bacallà i tireu-hi per sobre la maionesa. Gratineu-ho al forn durant cinc minuts i serviu-ho com a segon plat.

Per oferir-li la millor experiència possible estem canviant el nostre sistema de comentaris, que passa a ser Disqus, que gestiona 50 milions de comentaris en mitjans d'arreu del món cada mes. Ens disculpem si aquests primers dies hi ha algun procés extra de 'login' o si el servei no funciona al 100%.