On Catalunya

LA RECEPTA de mercat

Bacallà amb all perfumat

Recepta de mercat de Francisco González, bacallà amb all perfumat.

Recepta de mercat de Francisco González, bacallà amb all perfumat.

1
Es llegeix en minuts
PATRÍCIA BARAJAS

Francisco González, de la parada de peix John Boy del mercat de la Llibertat (plaça de la Llibertat, 27), proposa un plat de bacallà perfumat amb all. Es pot fer amb altres peixos, però en aquest cas recomana que siguin melosos com per exemple el rap o el lluç.

INGREDIENTS

Bacallà

Tomàquet

Ou

Oli

Pebre

Sucre

Safrà

PREPARACIÓ

Escaldeu els tomàquets i prepareu un coulis per acompanyar el bacallà. En un recipient, afegiu-hi els tomàquets i reduïu-los amb pebre al gust i sucre per rebaixar-ne l’acidesa. Tritureu-ho tot fins que quedi com una pasta cremosa sense llavors del tomàquet. Col·loqueu una paella al foc i daureu cinc grans d’all sencers i pelats. Han de quedar confitats i el temps aproximat és tenir-los durant mitja hora a foc molt lent. Coleu-ho i tritureu-ho. Prepareu una maionesa amb la pasta d’all, l’oli, l’ou i una mica de safrà. Reserveu-ho. Talleu el bacallà a daus i fregiu-los en una cassola.

Notícies relacionades

PRESENTACIÓ

En un plat pla, serviu el coulis de tomàquet com a base. Col·loqueu-hi el bacallà i tireu-hi per sobre la maionesa. Gratineu-ho al forn durant cinc minuts i serviu-ho com a segon plat.