On Catalunya
LA RECEPTA de mercat
Bacallà amb all perfumat
Recepta de mercat de Francisco González, bacallà amb all perfumat.
Francisco González, de la parada de peix John Boy del mercat de la Llibertat (plaça de la Llibertat, 27), proposa un plat de bacallà perfumat amb all. Es pot fer amb altres peixos, però en aquest cas recomana que siguin melosos com per exemple el rap o el lluç.
INGREDIENTS
Bacallà
Tomàquet
Ou
Oli
Pebre
Sucre
Safrà
PREPARACIÓ
Escaldeu els tomàquets i prepareu un coulis per acompanyar el bacallà. En un recipient, afegiu-hi els tomàquets i reduïu-los amb pebre al gust i sucre per rebaixar-ne l’acidesa. Tritureu-ho tot fins que quedi com una pasta cremosa sense llavors del tomàquet. Col·loqueu una paella al foc i daureu cinc grans d’all sencers i pelats. Han de quedar confitats i el temps aproximat és tenir-los durant mitja hora a foc molt lent. Coleu-ho i tritureu-ho. Prepareu una maionesa amb la pasta d’all, l’oli, l’ou i una mica de safrà. Reserveu-ho. Talleu el bacallà a daus i fregiu-los en una cassola.
Notícies relacionadesPRESENTACIÓ
En un plat pla, serviu el coulis de tomàquet com a base. Col·loqueu-hi el bacallà i tireu-hi per sobre la maionesa. Gratineu-ho al forn durant cinc minuts i serviu-ho com a segon plat.