NOUS HEREUS

El personal de servei de Felip d’Edimburg rep part de la seva herència

  • «El príncep Felip ha sigut molt generós amb els tres homes que el van cuidar. Es tracta del seu secretari privat, el brigadier Archie Miller-Bakewell; el seu patge, William Henderson, i el seu ajudant de cambra, Stephen Niedojadlo», revela una font al diari britànic ‘The Sun’

El personal de servei de Felip d’Edimburg rep part de la seva herència
1
Es llegeix en minuts

A pocs dies de complir-se dos mesos de la mort del duc d’Edimburg, han transcendit alguns detalls del seu testament.

Com era previsible, la gran majoria dels seus béns han passat a la seva viuda, la reina Isabel II, però sembla que el duc estava agraït al seu personal de servei, el que el va cuidar els últims anys.

Segons ha revelat una font de Buckingham al diari britànic ‘The Sun’. «A diferència d’altres membres de la reialesa, el príncep Felip ha sigut molt generós amb els tres homes que el van cuidar. Es tracta del seu secretari privat, el brigadier Archie Miller-Bakewell; el seu patge, William Henderson, i el seu ajudant de cambra, Stephen Niedojadlo».

Aquests tres treballadors del palau reial van formar part de la comitiva que va desfilar al costat del fèretre de Felip d’Edimburg en el seu funeral, el 17 d’abril, al castell de Windsor.

De fet, Miller-Bakewell era la seva mà dreta des de fa molts anys, mentre que Henderson i Niedojadlo feien torns per estar amb ell a Wood Farm, la casa de camp de Sandringham que es va convertir en la seva residència després de jubilar-se el 2017.

Notícies relacionades

Després de la pandèmia, els seus dos ajudants el van cuidar també al castell de Windsor, on es va recloure amb la seva dona, Isabel II, i Henderson es va mantenir al seu costat durant els dos últims dies de vida, segons han detallat alguns mitjans britànics.

La mateixa font ha assegurat al tabloide que el duc va deixar per escrit el desig que els seus fills: Carles, Anna, Andreu i Eduard, «agafessin el que volguessin» de la col·lecció de 13.000 llibres que atresorava a la biblioteca del palau de Buckingham.