DENÚNCIA DEL 2018

La Fiscalia demana vuit anys de presó per al Yoyas per violència masclista

També sol·licita la pèrdua de la pàtria potestat durant 10 anys dels dos fills que va tenir amb la també exconcursant de 'GH' Fayna Bethencourt

yoyas

yoyas

2
Es llegeix en minuts
Efe

La Fiscalia ha sol·licitat vuit anys de presó i la pèrdua de la pàtria potestat sobre els seus fills durant 10 per a l’exconcursant de ‘Gran Hermano’ Carlos Navarro, el ‘Yoyas’, a qui acusa de cinc delictes de maltractaments, un d’amenaces i un setè de vexacions, en aquest cas lleu.

Des de principis d’any, Navarro està formalment processat per diversos càrrecs de violència masclista per un jutjat de Telde (Gran Canària), que acaba d’enllestir la instrucció dels fets que va denunciar el 2018 l’exparella de l’acusat i també concursant televisiva, Fayna Bethencourt, amb qui té dos fills.

En una qualificació jurídica que avança aquest divendres ‘Canarias 7’, el Ministeri Fiscal relata els diversos episodis de maltractaments que Bethencourt suposadament va viure al llarg de la seva relació amb Navarro, a qui va conèixer en el concurs de Telecinco.

«¿Et trenco el braç o una costella?», li va dir el Yoyas a la seva parella d’aleshores en una d’aquesta ocasions, segons l’acusació.

El Yoyas amb Fayna Bethencourt, després de sortir de ‘Gran Hermano’.

«Dependència emocional»

La fiscal del cas afirma que, des de l’inici de la convivència, Navarro es va recolzar en la «dependència emocional de Fayna, que reforçava provant de convèncer-la que els seus pares no l’estimaven» i va instaurar una relació en què «tenia un control absolut de l’economia domèstica així com limitava l’autonomia» de la seva dona, vigilant les seves «comunicacions i moviments».

També indica que el Yoyas tractava de forma «degradant» la seva parella, a qui «retorçava la mà o trepitjava quan volia que callés».

El seu comportament, continua el Ministeri Públic, es va anar fent cada vegada més «violent, hostil i humiliant» cap a Bethencourt, cosa que es va agreujar amb el naixement dels seus fills.

Agressions davant dels nens

El Ministeri Públic sosté que, en presència dels nens de tots dos, Navarro va agredir la seva dona «en múltiples ocasions, agafant-la del coll fins a elevar-la de terra, donant-li puntades de peu, cops de puny, amenaçant-la i insultant-la amb freqüència», amb frases com «ets una filla de puta», «una subnormal» o «una bandarra».

Sempre segons l’acusació, d’aquesta manera el Yoyas va generar al domicili un «clima de terror» que va afectar els menors.

Els diversos episodis de maltractaments que la Fiscalia atribueix a Navarro comencen el 2013, quan suposadament li va donar una pallissa davant del seu fill, que llavors tenia 3 anys, i la va arrossegar al dormitori mentre li deia: «¿Què vols que et trenqui, el braç o una costella?».

El 2017, la parella es va mudar a Gran Canària, perquè Fayna Bethencourt tenia esperances que Navarro canviés de conducta, però ell, «lluny de modificar el seu comportament, va continuar insultant la seva dona, tant directament com a través dels seus fills, dient-los mitjançant constants trucades de telèfon expressions com ‘la puta de la teva mare’ o ‘quin fàstic de dona’», apunta la fiscal.

Notícies relacionades

Bethencourt el va denunciar per primera vegada el 5 de setembre del 2017, però després va acudir al jutjat a demanar l’arxiu de les diligències per, assegurava, haver-lo perdonat.

Noves amenaces

No obstant, l’11 de gener del 2018 va tornar a denunciar-lo després de comprovar que s’havia desplaçat de nou a Gran Canària sense avisar-la i que li enviava missatges de text i d’àudio al mòbil de contingut amenaçador per a ella i per a la seva nova parella, cosa que va posar en marxa la causa que està ara pendent de judici.