Les dones de l’àmbit de la salut i la cura de les persones seran les protagonistes del 8 de març a Gavà

Aquest any la programació serà bàsicament en línia i contempla un homenatge a les professionals de la salut, xerrades, exposicions, la projecció d’un documental i contacontes

Les dones de l’àmbit de la salut i la cura de les persones seran les protagonistes del 8 de març a Gavà
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Amb motiu del Dia Internacional de les Dones aquest any l’Ajuntament de Gavà farà un homenatge a les professionals de la salut que es cuiden de la població gavanenca. Serà el dilluns 8 a l’Espai Maragall, un acte on es posarà en relleu la tasca de les dones de l’àmbit de la salut i la cura a les persones tant de l’àmbit privat com públic. L’alcaldessa Raquel Sánchez ha manifestat que «en aquests moments que estem vivint a causa de la pandèmia cal posar en relleu el treball d’aquestes dones. Tenen un paper clau, ja sigui en el vessant professional dins l’àmbit de la salut i l’acompanyament, com en el vessant domèstic, amb el sobreesforç que ha suposat teletreballar i, alhora, fer-se càrrec de nens o persones grans a càrrec seu».

Durant l’acte es projectarà un vídeo amb una compilació de dones que al llarg de la història s’han dedicat a la salut i la cura de les persones. Des de guaridores, curanderes i dones sàvies fins a infermeres, metges i activistes pels drets de les dones, totes han aportat a l’àmbit de la salut, experiències i coneixements per fer de la medicina una ciència menys androcèntrica i heteropatriarcal.

Com en altres edicions s’ha elaborat un calendari en què les protagonistes són les dones a qui es fa l’homenatge, treballadores que es cuiden de la nostra ciutadania, que han fet de la salut i la cura de les persones la seva professió, una tasca que generalment recau en les dones dins l’àmbit privat i que cal reivindicar, una vegada més, la seva vàlua i aportació a la societat. És en aquest sentit que la tinenta d’alcalde de Polítiques Feministes, Gemma Badia ha destacat que «es tracta de posar en relleu la feminitat de la cura, una tasca que fan metges, infermeres, psicòlogues i dones que cuiden persones dependents, ja sigui a les residències de gent gran, com al servei a domicili».

A més de l’homenatge a les dones en l’àmbit de la salut i la cura, la programació es completa amb altres actes que es podran seguir en línia. Així, via Zoom es podrà veure ‘Les resilients’, un documental que mostra, a través de quatre bandes formades majoritàriament per dones, una part de l’escena musical feminista a Catalunya i Espanya.

Notícies relacionades

Altres propostes són teatre, xerrades sobre dones i salut i contacontes infantils i l’exposició ‘El Sahel: terra, dona aigua’, que es podrà veure del 8 al 20 març a l’Espai Maragall.

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Feminisme