Decisió dels lectors

VOTA | ¿Quin és el millor restaurant obert el 2025 a Barcelona?

Tria quin establiment inaugurat aquest any a la capital catalana t’agrada més i podràs guanyar un dels dos lots de sis vins de Casa Gourmet elaborats amb garnatxa que sortejarem entre els votants

Kresala, el millor restaurant obert a Barcelona el 2024 segons els lectors d’EL PERIÓDICO

Mantis, el millor restaurant obert a Barcelona el 2023 segons els lectors d’EL PERIÓDICO

¿Cuál es el mejor restaurante abierto en 2025 en Barcelona?

¿Cuál es el mejor restaurante abierto en 2025 en Barcelona? / EPC

4
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Ja som al desembre, així que toca apel·lar a la tradició. Per això Cata Mayor, el canal gastronòmic d’EL PERIÓDICO, proposa per novè any una llista amb 10 establiments que valen la pena competir pel títol de millor restaurant obert el 2025 a Barcelona.

En anys anteriors, els lectors d’aquest diari també van escollir els millors principiants de cada any. Van triomfar La Mundana (2016), Casa Leopoldo (2017), The Alchemix (2018), La Tartarería (2019), Ultramarinos Marín (2021), Teatro (2022), Mantis (2023) i Kresala (2024). El 2020 no hi va haver votació per culpa de la maleïda pandèmia que va paralitzar el país.

La selecció dels 10 establiments finalistes candidats al títol d’El Millor Restaurant de Barcelona 2025 ha anat a càrrec, com sempre, del nostre cronista gastronòmic, Pau Arenós, que deixa en mans dels lectors l’elecció final del ‘number one’. Aquesta és la peculiaritat de la votació: que tu, lector, lectora, pots escollir quin és el que més t’ha agradat aquest any.

Entre les persones votants sortejarem dos lots de sis vins de Casa Gourmet, formats per dues ampolles de Finca Viladellops 2021 (Finca Viladellops), dues de Microvins Bota 202 (La Vinyeta) i dues més d’Ónra 2017 (Lagravera), tots elaborats amb raïm de la varietat garnatxa.

Es pot votar fins al 31 de desembre. Una vegada hagis votat, omple el formulari adjunt i participaràs en el sorteig dels lots de vins.

Per ordre alfabètic, són aquests els establiments candidats al títol de millor restaurant obert el 2025 a Barcelona.

La cansalada viada i l’amanida del Bar Súper. /

Zowy Voeten

Bar Súper

Max i Stefano Colombo obren un lluminós restaurant, amb les parades de Santa Caterina, com a proveïdors del que és immediat. El sommelier David Garcia gestiona unes 180 referències de vins. «Mínima intervenció», explica Stefano, que amb Brutal és corresponsable que Barcelona sigui una de les capitals dels vins ‘naturi’. Així és Bar Súper.

El plat amb ou, gambetes i cansalada viada de Casa Fiero. /

Manu Mitru

Casa Fiero

Els socis de Maleducat han obert un restaurant a prop de la Diagonal amb l’ànim d’oferir una cuina basada en cassoles, platets i brases. Així és Casa Fiero.

L’arròs amb peu de porc del restaurant Delta. /

Manu Mitru

Delta

Dani Rueda i Natàlia Ferran, amos de les tapes, ofereixen arrossos a bon preu en un restaurant lluminós amb la cuina oberta. Un dels que triomfa (i enganxa) és el de peu de porc amb salsa de tripes i brou d’escudella. Hi ha més coses que mengem i t’ho expliquem en aquesta crònica de Delta.

El calamar farcit d’El Rectangle. /

Victòria Rovira

El Rectangle

Tres amics i socis, i companys de feina en diferents restaurants, han decidit obrir una petita casa amb barra, menjador i brasa ‘japo’. Carta curta amb enunciats de dues o tres paraules, barra i proximitat en el tracte, producte assequible, tovalló de paper, vins naturals... Benvinguts a El Rectangle.

El ‘gigot’ de xai amb puré de patates sobre el carro de trinxar de la Fonda Balmes. /

Jordi Otix

Fonda Balmes

Josep Maria Masó i Alfred Romagosa han avivat la flama del que va ser el restaurant Fermí Puig, sense desenganxar-se de la cuina catalana i a la recerca del gran servei a Fonda Balmes.

L’amanida d’escudella del restaurant Franca. /

Macarena Pérez

Franca

Fran Baixas, Gianmarco Greci i Joshua McCarty treballen plats que permeten a la cuina catalana escapar-se de la rutina i el previsible, com la seva amanida d’escudella. Un dels molts plats que val la pena provar si visites Franca.

La truita oberta amb orella i tàrtar de gambes de Manda Huevos. /

Jordi Cotrina

Manda Huevos

Ot Salvans i Víctor Martínez han obert un espai a les Corts amb la truita de patates com a centre, tot i que hi ha material del bo més enllà de l’albúmina. Fora de carta poden servir truita oberta amb orella cuinada amb vi i un toc de bitxo, tàrtar de gambes i un suquet amb els caps que és un genuí mar i muntanya amb els diferents elements al seu punt. Així va ser la visita a Manda Huevos.

La guatlla amb dos caldos de Melós. /

RICARD CUGAT

Melós

Sense deixar Cruix, Miquel Pardo i un equip competent fan un pas creatiu amb un establiment gastro. Pau Arenós creu que aquest serà un restaurant important a Barcelona. Per cert, compte amb la ratlla i el turbot de Melós

El rap de Mesa Lobo amb ‘beurre blanc’, ‘pak choy’ i ous de truita. /

Pau Arenós

Mesa Lobo

Notícies relacionades

Sota la direcció de Pablo Arnal, serveixen plats a base de «producte local, cuina francesa i influència nòrdica». Un bistrot, resum, on «totes les taules són VIP». Així va ser la nostra visita a Mesa Lobo.

Cèrvol amb pera i remolatxa del restaurant Taula Puntal. /

Zowy Voeten

Taula Puntal

Espai Puntal són tres negocis –bar, colmado, restaurant– en el mateix punt de Ciutat Vella i construïts entorn de valors com proximitat, sostenibilitat, honradesa, productors, recol·lectors, caçadors. A la seva taula de 10 metres es menja Catalunya, per això el nom de l’establiment, Taula Puntal.