Per salivar
Cinc bons restaurants per a una breu escapada al Maresme
Cinc bons restaurants per acostar-se a Badalona
Tres bons restaurants de Barcelona per al cap de setmana. Craun, Marimorena i Abasolo Etxea
	Et proposem una escapadeta gastronòmica al Maresme. És igual si és un puja-baixa o si hi vas de passada. Perquè t’assegurem que aquests cinc bons restaurants justificaran el desplaçament. ¿Per quin començaràs? Ah, ¡de res!
Cuina Sant Pau (Sant Pol de Mar)
Raül Balam i el seu soci Murilo Rodrigues han reobert el Sant Pau (Sant Pol de Mar) com a restaurant, amb tornada als orígens i plats amb segell propi. Els plats que concentren i expliquen la situació són la ‘moqueca’ de rap (Rodrigues va néixer a l’interior de Sao Paulo) i el pop a la santpolenca (Balam és jugador local), que en la carta apareixen per separat però que resulta convenient menjar-los tots dos. Enginy de pescadors, maneres diferents de conjugar sucs i carns en una cassola. Però la cosa no acaba aquí. Aquestes són les elaboracions més destacades de Cuina Sant Pau.
Allium (Mataró)
Luca Marongiu, que va estar a Els Garrofers i després a Zero Patatero, tots dos en companyia de Gonzalo Rivière, ja exsoci i instal·lat a La Bendita, combina al seu restaurant la cuina popular amb plats singulars amb què demostra una gran personalitat. Aquesta és la proposta gastronòmica d’Allium.
Bar Ocata (el Masnou)
En aquest lloc del Masnou que anomenen de manera carinyosa ‘el chungo’, l’oferta és variada i sense floritures narratives: botifarra clàssica, negra, galta, llom, cansalada viada i pollastre. Ni sempre es troben llocs amb brasa de segon ni encara menys aquests llocs ofereixen aquesta qualitat de brasa en un menú. Una qualitat assimilable perfectament a qualsevol dels plats oferts en la carta dels molts i molt bons restaurants de brasa que tenim a Catalunya. Així es menja a Bar Ocata.
La Morera (Mataró)
Notícies relacionadesA Mataró, al número 507 de l’avinguda del Maresme (forma part de l’últim bloc de vivendes, amb la riera de Sant Simó com a frontera), hi ha aquest restaurant inesperat a peu de carretera que porten els germans Quintana, amb mariscos, grans ampolles i cassoles de la mare. Així és La Morera.
La Marineta (Mataró)
Fa quatre anys, Pere Patuel va homenatjar la seva mare i la seva àvia amb aquest restaurant que recorda el nom de la seva mare i de la seva àvia, Marina. Des del seu petit restaurant de Mataró, dona als plats populars un punt viatger i refinament. Aquests són els plats que vam provar en la nostra visita a La Marineta.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- SEGURETAT SOCIAL I PENSIONS El Govern manté la ‘retallada’ a les pensions: jubilar-se abans de temps es penalitzarà tot i que s’hagin cotitzat més de 40 anys
 - Pensions ¿Quan es cobra la paga doble de Nadal? Bones notícies per als jubilats
 - Acte a la Generalitat Illa llança la seva reforma de l’administració pública de la Generalitat amb 50 propostes d’experts
 - Privacitat "Jo mai dono el DNI": un expert explica com donar les teves dades de forma segura en hotels i allotjaments
 - Polítiques públiques Les cinc claus de la reforma de l’administració de Catalunya: de la reducció de la burocràcia a l’ús de la IA
 
- Pintures de Sixena L’advocat de Sixena entra al MNAC per «revisar» les pintures, però se n’anirà sense poder interrogar els tècnics ni accedir a les reserves del museu
 - 'El segon cafè' de La 2Cat L’Editorial de Cristina Villanueva: Viure en una habitació, no és viure
 - Durant deu dies El primer bus sense conductor de TMB fa viatges gratuïts per als ciutadans per Montjuïc
 - Polítiques públiques El Govern crea el consell assessor que fiscalitzarà la reforma de l’Administració
 - El dijous 13 de novembre a les 19h El Periódico et convida a participar en un nou #afterwork amb Mònica Martínez Bravo
 
			
			
	