La classificació més esperada
Aquesta és la llista dels 100 millors restaurants del món
La llista de The World’s 50 Best Restaurants 2023 s’ha donat a conèixer aquesta nit durant una gala celebrada a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València. Central ha sigut distingida com el millor restaurant del món. Completen el podi de la llista Disfrutar (segon) i Diverxo (tercer).
Per elaborar la llista, que aquest any ha arribat a la seva 21a edició, els organitzadors han tingut en compte els vots de 1.080 experts culinaris de 27 regions del món, entre qui hi ha escriptors, crítics i restauradors.
Pots consultar aquí la llista completa de The World’s 50 Best Restaurants 2023:
Central (Lima, millor restaurant de Sud-amèrica)
Disfrutar (Barcelona, millor restaurant d’Europa)
DiverXO (Madrid)
Asador Etxebarri (Axpe, Guipúscoa)
Alchemist (Copenhaguen)
Maido (Lima)
Lido 84 (Gardone Riviera, Itàlia)
Atomix (Nova York, millor restaurant d’Amèrica del Nord i pujada més significativa)
Quintonil (Ciutat de Mèxic)
Table by Bruno Verjus (nova entrada més alta)
Trèsind Studio (Dubai, millor restaurant de l’Orient Mitjà i l’Àfrica)
A Casa do Porco (São Paulo)
Pujol (Ciutat de Mèxic)
Odette (Singapur, millor restaurant d’Àsia)
Le Du (Bangkok, nova entrada)
Reale (Castel di Sangro, Itàlia)
Gaggan Anand (Bangkok, nova entrada)
Steirereck (Viena)
Don Julio (Buenos Aires)
Quique Dacosta (Dénia)
Den (Tokio)
Elkano (Guetaria)
Kol (Londres, nova entrada)
Septime (París)
Belcanto (Lisboa)
Schloss Schauenstein (Fürstenau, Suïssa)
Florilège (Tòquio)
Kjolle (Lima, nova entrada)
Boragó (Santiago de Xile)
Frantzén (Estocolm)
Mugaritz (Sant Sebastià)
Hisa Franko (Kobarid, Eslovènia)
El Chato (Bogotà, nova entrada)
Uliassi (Senigallia, Itàlia)
Ikoyi (Londres)
Plénitude (París, nova entrada)
Sézanne (Tòquio, nova entrada)
The Clove Club (Londres)
The Jane (Anvers)
Tim Raue (Berlín)
Le Calandre (Rubano, Itàlia)
Piazza Duomo (Alba, Itàlia)
Leo (Bogotà)
Le Bernardin (Nova York)
Nobelhart & Schmutzig (Berlín)
Orfali Bros Bistro (Dubai, nova entrada)
Mayta (Lima)
La Grenouillère (La Madelaine-sous-Montreuil, nova entrada)
Rosetta (Ciutat de Mèxic, nova entrada)
The Chairman (Hong Kong)
Narisawa (Tòquio)
Hof Van Cleve (Kruisem, Bèlgica)
Brat (Londres)
Alcalde (Guadalajara, Mèxic)
Ernst (Berlín)
Sorn (Bangkok)
Jordnær (Copenhaguen)
Lasai (Rio de Janeiro)
Mérito (Lima)
La Cime (Osaka)
Chef’s Table at Brooklyn Fare (Nova York)
Arpège (París)
Neolokal (Istanbul)
Aponiente (El Puerto de Santa María)
Burnt Ends (Singapur)
Turk Fatih Tutak (Istanbul)
Le Clarence (París)
SingleThread (Healdsburg, EUA)
Zén (Singapur)
Sud 777 (Ciutat de Mèxic)
Core by Clare Smyth (Londres)
Sühring (Bangkok)
Cosme (Nova York)
Nusara (Bangkok)
Fyn (Ciutat del Cabo)
Oteque (Rio de Janeiro)
Tantris (Munic)
Alléno Paris au Pavillon Ledoyen (París)
Nuema (Quito)
Flocons de Sel (Megève, França).
Azurmendi (Larrabetzu)
Enigma (Barcelona)
Sazenka (Tòquio)
Meta (Singapur)
Enrico Bartolini (Milà)
Lyle’s (Londres)
Ossiano (Dubai)
Potong (Bangkok)
Mingles (Seül)
Wing (Hong Kong)
Kadeau (Copenhaguen)
Neighborhood (Hong Kong)
Kei (París)
La Colombe (Ciutat del Cap)
Ceto Roquebrune (Cap-Martin, França)
Ricard Camarena (València)
Labyrinth (Singapur)
Saison (San Francisco)
Fu He Hui (Xangai)
Maito (Ciutat de Panamà)
Durant la gala s’han entregat altres premis. Són aquests:
Millor restaurant d’Europa: Disfrutar (Barcelona)
Millor restaurant de Nord-amèrica i pujada més significativa: Atomix (Nova York)
Millor restaurant de Sud-amèrica: Central (Lima)
Millor restaurant d’Àsia: Odette (Singapur)
Millor restaurant de l’Orient Mitjà i l’Àfrica: Trèsind Studio (Dubai)
Premi Icon: Andoni Luis Aduriz (Mugaritz)
Millor restaurant sostenible: Fyn (Ciutat del Cap)
Restaurant a tenir en compte: Tatiana by Kwame Onwuachi (Nova York)
Millor pastisser: Pía Salazar (Nuema, Quito)
Millor sommelier: Miguel Ángel Millán (DiverXO)
Millor cuinera: Elena Reygadas (Rosetta, Ciutat de Mèxic)
Campions del canvi: Nora Fitzgerald Belahcen i Damián Díaz i Othón Nolasco (Los Angeles)
Premi a l’hospitalitat: Alchemist (Copenhaguen)
Millor xef elegit per xefs: Odette (Singapur)
La nova entrada més alta en la llista: Table by Bruno Verjus (nova entrada més alta)
Barcelona Restaurant València Madrid Cuiners Estrelles Michelin Gastronomia On menjar avui David Muñoz (cuiner)
- El Music Tech Hub concentra 100 ‘start-ups’ de tecnologia musical
- La lupa Araujo i el Barça se separen
- El més alt de la Vall d’Aran El poble de Catalunya que recomana ‘National Geographic’: amb cases de pedra, moltes flors i unes vistes espectaculars del Pirineu
- Joan Baltà, director de Barcelona Sagrera Alta Velocitat: "L’estació de la Sagrera encara necessita sis anys més d’obres"
- Crisi per la gestió del temporal Vilaplana va acostar Mazón amb el seu cotxe fins al Palau el 29-O
- Successos Els Mossos alerten de la "reinvenció" dels qui cultiven marihuana: amb una despesa de 6.000 euros se n’obtenen 24.000
- Desmantellen des d’Alacant una granja de mòbils que enviava 2,5 milions d’SMS al dia per a ciberestafes
- ACTUALITAT BLAUGRANA Laporta respon a la fi a Florentino: «El Madrid té barcelonitis i una mania persecutòria contra la millor època del Barça»
- ARAUJO, ABSENT DOS DIES Flick reclama que el Barça es reivindiqui davant l’Alabès
- Acte amb Foment del Treball Feijóo demana als empresaris catalans que pressionin Junts per a una moció de censura: «No em falten ganes, em falten vots dels seus»
