Clàssic a la zona alta
Abasolo Etxea: reneix un dels restaurants bascos de referència a Barcelona
Els nous propietaris del negoci eleven el nivell remodelant el local i reforçant la línia gastronòmica amb plats més treballats i amb millor producte

Els més vells del lloc, és a dir, de la zona pròxima al Turó Park, coneixen de sobres Abasolo Etxea. Ha sigut un referent de la cuina basca per aquestes llars des de fa dècades. Però els que no hagin trepitjat l’establiment en l’últim mig any haurien de creuar de nou aquesta contraporta de fusta que tant identifica l’entrada d’aquest local.
Abasolo Etxea
Marià Cubí, 190. Barcelona
Telèfon: 932.004.877
Preu mitjà (sense vi): 50 € (sala) i 20 € (barra)
¿Per què, si la filosofia gastronòmica ve a ser la mateixa? Per començar, perquè els nous propietaris ja no pertanyen a la família basca que va fundar i va regentar el negoci. Després, perquè l’espai ha sigut renovat de dalt a baix de tal manera que només conserva, a més de l’esmentada porta, els maons d’algunes parets i la ubicació de la barra de ‘pintxos’, que segueix junt amb l’entrada però que també s’ha mudat, de pell.
I sobretot, perquè la carta ha canviat per continuar sent la ‘mateixa’. Es mantenen tres plats per aclamació popular de la seva fidel clientela (la cua de vaca desossada, cuita a baixa temperatura i acompanyada amb salsa de formatge Idiazábal, el caneló de cérvol trufat amb beixamel de bolets i els musclos amb txakolí).
Però la brasa d’alzina cobra un protagonisme enorme, hi ha més hores de cocció a les bases i els fons (cosa que es tradueix en sabors més llargs i profunds) i l’aposta pel millor producte possible és irrenunciable, per això sempre tenen bastants suggeriments del dia.
En definitiva, Abasolo Etxea manté la vocació de clàssic gràcies a propostes, a la barra o a la taula, que apunten a ‘hits’ de llarg recorregut, des de la croqueta de sípia fins a les bones ‘kokotxas’ de bacallà arrebossades i la ‘babeuse’ truita de bacallà, porro i ceba confitada que tallen i emplaten a la taula (bravo pel servei de tota la vida), passant pels pebrots del piquillo farcits de ‘txangurro’ i crema de marisc i les sensacionals ‘pochas’ amb cloïsses gallegues, i acabant amb el flam d’Idiazábal que tant agradarà als fans del pastís de formatge.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Fenomen en auge La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"
- Universitat Més de 250 professors universitaris exigeixen a la UB que investigui el cas Ramón Flecha
- MUNDIAL DE CLUBS Luis Enrique ignora Mbappé: «Soc soci culer, per això sempre em motiva jugar contra el Madrid»
- Previsió meteorològica Catalunya, en alerta per fortes pluges: aquestes són les zones on més pot ploure
- Detingut per matar d’una punyalada un multireincident al Prat de Llobregat per una venjança
- 40 anys de ‘retorn al futur’ Un DeLorean es passejarà el dia 29 per Barcelona
- De ruta per LLancà Els camins de la tramuntana
- CATA MAYOR La bona brasa marina arriba a Sabadell
- Restaurants a prop del mar per menjar després de la platja
- Dues propostes Viatjar a Tòquio i Beirut sense sortir de Barcelona