Per als molt gurmets
Aalta botica: remeis gastronòmics per posar-se bé
Aquesta botiga de ‘delikatessen’ recorda aquelles apotecaries antigues que venien productes amb què alleujar tota mena de malestar; aquí, tots s’administren per via oral

¿Et fa mal l’ànima? Alguna pastilleta trobaràs per allà per solucionar-ho (o no). Però el que et pot aixecar els ànims de veritat és una visita a Aalta botica (Enric Granados, 114), que recorda aquelles apotecaries antigues que venien remeis per alleujar mals i que pretén que surtis d’allà una mica millor de com hi havies entrat. Tenen nombroses ‘fórmules magistrals’ per aconseguir-ho i totes s’administren per via oral.
Algunes són de marca pròpia; d’altres, de firmes d’àmbit mundial. En tots dos casos, són fruit de la incansable recerca del millor producte que fan els seus apassionats amos, Riccardo Ferrari i Patricia Amor, capaços de plantar-se a casa de qualsevol elaborador per demanar-li que se sumi al seu selectíssim catàleg.
Pots prendre els seus remeis a casa o allà mateix, sigui a la barra de l’entrada, al fons del local, on hi ha la seva no-cuina (microones, forn i planxa), o a una saleta ben acollidora. Fins allà arribes creuant un passadís amb temptadores ‘delikatessen’ exposades com si allò fos una joieria o un ‘showroom’ d’alta costura.
De 8.30 a 22.30 hores, et serveixen les seves ‘cures’: pernil, vins, caviar, conserves, embotits, salmó fumat, formatges (compte amb el taulell de més d’una vintena de meravelles)...
I, a l’hora de dinar i de sopar, ofereixen una carta amb plats als quals només juguen amb els productes que venen: anxova amb mantega sobre pa de croissant trufat; coca amb ‘foie mi-cuit’, préssec en almívar i parmesà amb 30 mesos de curació; ‘scarpetta’ amb tomàquet pelat San Marzano, tomàquet semisec i crema de parmesà; biquini trufat amb pernil cuit ibèric Casalba i formatge comté...
I així fins que et recuperis.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- L’incendi de Paüls marca el pitjor inici d’estiu des del 2010
- Successos Mor un jove en caure des de la segona planta del centre comercial Maremagnum de Barcelona
- Animals marítims ¿Què és el peix escorpí present a les platges d’Espanya i què s’ha de fer si et pica?
- Foc al Baix Ebre Els bombers estabilitzen l’incendi de Paüls després de devorar més de 3.300 hectàrees
- A Bèrgam Un home mor succionat pel motor d’un avió que s’havia d’enlairar cap a Astúries des d’un aeroport de Milà
- Detingut per matar d’una punyalada un multireincident al Prat de Llobregat per una venjança
- Tribunals El jutge de Barcelona inadmet la querella d’Artur Mas per l’operació Catalunya per falta de competència
- 68 cèntims per passatger Aena planteja una pujada de les taxes aèries del 6,5% el 2026 després d’una dècada congelades
- Al Parc de la Cogullada Els Mossos investiguen una agressió sexual amb arma blanca en un parc de Terrassa
- Fenomen en auge La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"