Bona molla
El pa amb tres estrelles Michelin
El restaurant cantàbric Cenador de Amós, distingit amb tres entorxats de la guia francesa, reparteix les seves peces per tot Espanya

El restaurant cantàbric Cenador de Amós (Villaverde de Pontones), amb tres estrelles Michelin i que compta amb un obrador propi de pa, comença a distribuir-lo a domicilis de tot Espanya sota el segell «Compromès amb el medi ambient i saludable». Es tracta de pans tradicionals, elaborats amb massa mare i farines de cereals de cultiu ecològic molts a la pedra amb varietats com ara pa de poble, blanc, xapata, de llavors o ‘foccacia’.
Els ingredients i elaboracions garanteixen la seva «llarga conservació, amb una aroma i sabor intensos a cereal, saludable i alineat amb els grans pans rústics tradicionals», destaca aquest dilluns el restaurant en una nota.
«Tornar als orígens»
«En un mercat amb cada vegada més per productes prefabricats i massius, nosaltres hem apostat precisament per tot el contrari: per tornar als orígens dels processos artesanals, per recuperar la cura dels ingredients, per buscar el carinyo que els mestres d’abans enfornaven des de sempre els seus pans», assegura Jesús Sánchez, cuiner i copropietari de Cenador de Amós.
Notícies relacionadesEl 2017 es va posar en marxa un obrador de pa per recuperar elaboracions tradicionals que serveix el restaurant, ven al local i, des d’ara, fa enviaments a la península.
Les comandes han de tenir un valor mínim de 12 euros i les despeses d’enviament són de 8,5 euros.
- Horta-Guinardó Les disputes obliguen a tancar l’Associació de Veïns del Carmel
- Futbol El Barça va concedir a Limak l’obra del Camp Nou malgrat que un informe tècnic li atorgava la pitjor puntuació
- Testimoni Commoció a València per l’home trobat mort després de 15 anys: «Mentre pagues, ningú es preocupa de si ets viu»
- Seguretat Social El Govern proposa apujar la quota dels autònoms entre 11 i 200 euros el 2026
- Dotze d’octubre Una recepció sense Sánchez ni Ayuso