la recepta de la meva vida
Recepta de peus de porc, crema de castanyes, bolets i gambes amb taronja
"Aquest mar i muntanya de tardor resumeix molt bé la meva cuina", explica Antonio Simões, xef de La Taverna del Clínic.
INGREDIENTS PER A 2 PERSONES
- 4 gambes mitjanes
- 2 peus de porc
- 200 g de castanyes
- 2 pastanagues
- 2 cebes
- Api
- Porro
- Herbes aromàtiques o 'bresa' (verdures de brou)
- 300 g de bolets de temporada
- 2 taronges
- 2 claus
- 15 de de mantega
PREPARACIÓ
1. Netejar els bolets i reservar.
2. Bullir els peus de porc amb aigua, sal, pebre i llorer fins a tenir-los cuits. Desossar i deixar refredar 8-12 hores.
3. Daurar ossos i verdures i fer una salsa 'demi glace'.
4. D’altra banda, afegir clau a un suc de taronja colat i reduir.
5. Ajuntar les dues salses.
6. Rostir les castanyes, pelar i coure amb aigua o brou de verdura amb sal, pebre i mantega. Triturar-ho per obtenir puré.
7. Posar els peus de porc ben talladets a daurar en una paella, afegir-hi les dues gambes prèviament fetes a la paella, els bolets amb la mantega i la salsa de peu de porc i taronja.
Notícies relacionades
PRESENTACIÓ
1. En el fons del plat, posar-hi el puré i a sobre, els peus de porc, les gambes, les verduretes i salsar.
- Turisme de masses Inventen platges falses per despistar els turistes a les Balears
- Pobresa a Catalunya La vida en un garatge de tres nens de l’Hospitalet: «¿Fins quan hem d’estar així?»
- Protesta Joves extutelats imploren a Drets Socials que no els faci tornar ajudes
- Baròmetre municipal La vivenda supera la inseguretat com a principal problema dels barcelonins
- Aquest dilluns L’onada de calor activa avisos per altes temperatures a tot Espanya i eleva a vermell el llindar de risc per la salut