Se’l van emportar en tapers

Un bufet lliure de Lleida multa quatre joves per no acabar-se el menjar: «Tinc sushi per a tres o quatre dies»

Els joves van demanar menjar per a un regiment i alguns plats ni els van provar, estupefactes al saber que serien sancionats per l’establiment

  • Una cullerada de mel al dia: així canviarà el teu cos si la prens

Un bufet lliure de Lleida multa quatre joves per no acabar-se el menjar: «Tinc sushi per a tres o quatre dies»

Unplash

3
Es llegeix en minuts

L’oferta era temptadora, com la de qualsevol bufet lliure: menjar el que una persona vulgui (i pugui) per 19,95 euros. Begudes a part, això sí. Però continuava sent una opció més que seductora, i és el que van pensar un grup de quatre amics de Lleida. Així que van decidir sopar al restaurant japonès a la carta Hakki. Els joves es van posar les botes i, quan ja no podien més, la taula continuava atapeïda de plats plens d’aliments. En lloc de pagar 91,45 euros, que és el que costava el menú ‘Infinity nit’ per a quatre persones, més tres ampolles d’aigua i una Coca-Cola, el compte s’acostava als 200 euros. ¿El motiu? Per demanar més menjar del compte. Molt més. Per a un regiment. Alguns plats ni els van provar. El vídeo que els nois van penjar a TikTok i que ja és viral, dona fe que gairebé arruïnen l’establiment.

«El que veieu a la taula és tot el que ens ha sobrat. Estem esperant la multa que ens caurà», va relatar l’autor del vídeo, @jadaaay21. «Ara us dic quant ens ha costat la broma i la nostra ansietat», va afegir aquest dimarts a la xarxa social xinesa després de mostrar tot el tiberi sobrant.

No és el primer bufet, ni serà l’últim, que sanciona els comensals per demanar de més i deixar plats sense tocar. És una mesura perquè els surtin els comptes i, sobretot, per evitar el desaprofitament. A més, és una alternativa a la llei contra el malbaratament alimentari, que no s’aplica als restaurants per un tema de seguretat: el menjar que surt de la sala no es pot reutilitzar. És a dir, tot el que no es consumeixi, acaba a les escombraries.

Per contra, la norma obliga als establiments a donar tapers amb les sobres als clients. De fet, els quatre amics van sortir ben carregats, van relatar en un segon vídeo, en què l’autor apareix menjant-se les sobres. Tot i així, l’ensurt no els hi va treure ningú. Estaven tan nerviosos per la situació que fins i tot van jugar a endevinar a quant pujaria finalment «la broma», que ja suma més de 570 reproduccions. «201,37 euros», concreta una de les noies. «Entre 150 i 200, però diria que 180», comenta una altra, mentre que un dels nois diu amb resignació que «200, mínim». Les cares al pagar eren tot un poema: el compte va ascendir a 181 euros.

«Ho vam fer sense pensar i una error el té qualsevol»

una error el té qualsevolPer cert, el restaurant no els va cobrar cinc euros pels tapers, tal com va fer constar al tiquet. També els va descomptar 10 euros, sense que hagi transcendit el motiu ni es vegi reflectit en la suma total. Potser perquè els van fer pena. Una aflicció que va passar desapercebuda a TikTok, on abunden els comentaris crítics cap al comportament dels joves.

Notícies relacionades

"Ser malacostumbrado tiene precio y yo se lo hubiese doblado por gracioso", opina @samcasbe. En esta línea escribe @oscarvietez: "Ojalá le cobrarán 1.000 [euros] por cabeza por saber cuánto cuesta la comida", dice. "Jamás lo entenderé, si es a la carta, ¿qué necesidad de tener tanta comida en la mesa?", se pregunta @jnozz.

Davant la reprovació dels usuaris, l’autor del vídeo, @jadaaay21, va publicar un tercer vídeo en què va contextualitzar la situació. «Ens vam passar, vam demanar molt menjar pensant que érem cinc [i no quatre] persones i ens va sobrar molt menjar. No anàvem a fotre al restaurant, vam pagar sense cap problema i l’establiment va agrair que ho féssim», explica. Però també parla sense miraments als crítics. Hem demanat perdó un munt de vegades. «Ho vam fer sense pensar i una error el té qualsevol» Em menjaré el sushi, que en tinc per a tres o quatre dies,» aclareix.

@jadaay21Quan ens passem de menjar en un bufet lliure. Sort que era lliure....♬ so original – jadaay21