Bromes antihigièniques

Vídeo | Detinguts tres joves per reptes fastigosos en cadenes de sushi japoneses

  • Vídeo | El ‘terrorisme del sushi giratori’ indigna el Japó

Vídeo | Detinguts tres joves per reptes fastigosos en cadenes de sushi japoneses
1
Es llegeix en minuts
EFE

La policia japonesa ha detingut tres joves en relació amb els recents casos de comportament antihigiènic en cadenes de sushi del Japó, com llepar els broquets de les ampolles de salsa de soja compartides, les gravacions de les quals s’han fet virals.

Són els primers arrestos vinculats a aquests casos que s’han fet públics. Els detinguts són Ryoga Yoshino, de 21 anys, un noi de 19 anys i una noia de 15, les identitats dels quals no han sigut revelades al ser menors a ulls de la llei japonesa, segons detalls donats per les autoritats nipones i recollits pels mitjans locals.

Les autoritats van determinar que Yoshino era una de les persones que apareixen en vídeos virals llepant una de les ampolles de salsa de soja que es comparteixen habitualment entre successius clients en un ‘kaiten sushi’, els restaurants amb cinta transportadora de sushi d’origen japonès.

Un local d’una cadena

L’incident va tenir lloc en un local de la cadena Kura Sushi a Nagoya, a l’oest del país, el 3 de febrer.

Yoshino i els seus dos acompanyants van gravar i van compartir el vídeo a internet, que s’afegeix a una sèrie d’actes similars portats a terme en establiments d’aquest tipus des de principis d’any.

La policia va efectuar les detencions al considerar que el comportament dels joves constitueix una obstrucció comercial segons el Codi Penal.

Tots els sospitosos haurien admès haver estat involucrats en el delicte, sobre el processament del qual no es van oferir més detalls.

Notícies relacionades

Les imatges de comensals fent actes antihigiènics en locals de ‘kaiten sushi’ es van viralitzar, fet que va arribar a perjudicar les activitats dels operadors d’aquests restaurants, alguns dels quals han emprès accions legals contra els involucrats.

Els vídeos, habitualment de curta direcció i gravats amb telèfons mòbils, mostren des de persones llepant les esmentades ampolles de salsa de soja, escuradents o tasses de te abans de retornar-los al seu emmagatzematge, persones contaminant les comandes d’altres clients que viatgen a les cintes amb elements externs.