Humor fastigós

Vídeo | El ‘terrorisme del sushi giratori’ indigna al Japó

Bromes antihigièniques han causat una caiguda borsària i inspecció de locals

Vídeo | El ‘terrorisme del sushi giratori’ indigna al Japó
1
Es llegeix en minuts
France Presse

Una sèrie de bromes antihigièniques en restaurants japonesos amb cintes transportadores de sushi han provocat escàndol al Japó i una commoció que va incloure una caiguda borsària, la inspecció de locals i fins i tot accions legals.

Els vídeos, titulats com ‘terrorisme del sushi’, van emergir en diverses xarxes socials, com Twitter i TikTok; alguns han sigut gravats en les últimes setmanes i d’altres són de fa anys.

En un dels vídeos, un jove llepa una ampolla de salsa de soja i la vora d’una tassa i després els torna a col·locar a la cinta giratòria d’un restaurant de sushi. També es grava llepant-se els dits i tocant el menjar i com després el posa a la plataforma.

Aquest clip, filmat en un restaurant de la cadena Sushiro a Gifu, al centre del Japó, va enfonsar les accions de la casa matriu del restaurant, que van caure un 5% dimarts.

Brometa amb el wasabi

En altres vídeos es veu clients d’altres cadenes col·locant wasabi a les peces de menjar que giren o llepant les culleres d’un recipient amb te.

Aquests incidents van generar commoció al Japó, un país conegut per les seves estrictes normes d’higiene i de neteja.

«És repugnant», va escriure un internauta japonès a Twitter. Un altre usuari va dir que ja no podia anar als restaurants amb cintes giratòries de sushi.

En un comunicat, la cadena Sushiro va declarar que l’adolescent del vídeo que es va fer viral es va disculpar, però que van interposar una querella en contra d’ell.

L’empresa va afirmar que havia reemplaçat totes les ampolles de salsa de soja, que havia netejar les taxes del restaurant i que havia reforçat les mesures d’higiene del local.

Notícies relacionades

A Tòquio, Luna Watanabe, una música de 20 anys, es va declarar indignada pels vídeos.

Al Japó, l’art de l’hospitalitat «és important i crec que això és imperdonable», va afirmar.