Naturopatia

Remeis naturals: els 5 millors desinfectants per a ferides

Remeis naturals: els 5 millors desinfectants per a ferides
1
Es llegeix en minuts

Quan pateixes una caiguda o un cop, pots patir laceracions a la pell que es tradueixen en raspades o ferides més o menys profundes. I si no vols que s’infecti, és necessari actuar al més aviat possible per desinfectar-la.

L’habitual és posar-se un antisèptic com alcohol, aigua oxigenada o iode, però pot ser no tinguis desinfectants químics a mà o, simplement, que vulguis optar per aplicar-te un desinfectant natural.

El millor i més ràpid, si la ferida és poc profunda, és aigua i sabó de mans, si és amb pH neutre, millor. La planta d’àloe vera és també un antisèptic natural molt útil i fàcil d’aplicar: simplement talla una de les fulles i aplica la saba sobre la ferida.

Notícies relacionades

Un desinfectant poc conegut però molt efectiu és la mel, que té propietats desodoritzants, de neteja i afavoreix la cicatrització de les ferides. I un potent antisèptic una mica dolorós al principi és la llimona, que no s’ha d’aplicar quan hi ha cremades, però sí per a talls o raspades. Es pot aplicar el suc en un drap o aplicar directament una llimona tallada per la meitat sobre la ferida.

Cicatritzant és també l’arbre del te, que sol comercialitzar-se en oli, i a més és antibacterià i fungicida. Però, sens dubte, el millor desinfectant natural és l’all, present, d’altra banda, a qualsevol llistat de remeis casolans naturals. És un dels millors fungicides que existeixen i excel·lent evitant que s’infectin les ferides. Per al seu ús tòpic, cal picar diversos alls fins que es formi una pasta i aplicar-ho directament sobre la infecció a tractar.