#DaVidaAPuppy

El Museu Guggenheim Bilbao i el raper Gransan s’alien per salvar el ‘Puppy’

Amb el tema ‘P.U.P.P.Y’ pretenen recaptar diners per restaurar l’escultura floral d’un cadell de grans dimensions que presideix la pinacoteca i que és obra de Jeff Koons

El Museu Guggenheim Bilbao i el raper Gransan s’alien per salvar el ‘Puppy’

MUSEO GUGGENHEIM BILBAO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Museu Guggenheim Bilbao ha presentat ‘P.U.P.P.Y’, el tema de rap compost i interpretat pel MC bilbaí Gransan en el context de la campanya de finançament col·lectiu posada en marxa per fer front a la restauració de la icònica obra de Jeff Koons. Gravat als voltants del museu, aquest nou tema ‘dona veu’ al ‘Puppy’ a través de la perspectiva i estil musical de Gransan, que inclou múltiples picades d’ullet i referències al món del rap i anima la ciutadania a participar en la donació. «Per seguir bé, necessito una mica de ‘cash’», canta Gransan en nom de la mascota.

P.U.P.P.Y. from Museo Guggenheim Bilbao on Vimeo.

La campanya de micromecenatge #DaVidaAPuppy iniciada a finals del mes de juny està destinada a recaptar els fons necessaris per a la restauració interna que requereix l’escultura floral de 12,4 metres d’alt i 60 tones, el ‘Puppy’, que ha sigut nomenat el gos més gran del món.

Aquest cadell de la raça west highland white terrier és tot un emblema del museu –fa gairebé 24 anys que hi és– i poques persones resisteixen la temptació de fotografiar-lo o fer-s’hi un ‘selfie’. Però ara el ‘Puppy’ es troba en greu perill a causa del fet que la jardinera que el compon s’està extingint, per la qual cosa, si no se’n renova el seu sistema, el ‘Puppy’ desapareixerà.

Falten més de 70.000 euros

Fins al moment, la campanya ha recaptat 28.000 euros dels 100.000 necessaris per a la renovació de l’esquelet d’acer, el sistema de reg i les diferents capes que internament donen forma al ‘Puppy’ i en nodreixen les plantes. Aquesta actuació en clau preventiva permetrà la conservació futura de l’obra en òptimes condicions i, alhora, propiciarà la reducció del consum d’aigua en el reg diari i un manteniment més sostenible.  

Aquesta reparació consisteix en el canvi de 10 quilòmetres de tuberies que estan envoltant l’estructura metàl·lica, que acull prop de 38.000 flors, que formen una capa nova cada sis mesos.

Les obres comencen al setembre

Les obres de restauració i revitalització del ‘Puppy’ es faran durant els mesos de setembre, octubre i novembre d’aquest any 2021.

Notícies relacionades

Com a detall especial amb tots els donants, les persones que facin el seu donatiu per a la causa obtindran una imatge exclusiva del Puppy amb agraïment en format digital. Si, a més, la quantitat de donació supera els 100 euros, el Museu ofereix l’avantatge de ser Amic del Museu durant 1 any sencer, mitjançant la qual cosa es poden obtenir descomptes exclusius, activitats i accés gratuït a la pinacoteca.

En el cas de superar els 300 euros, el regal exclusiu consisteix a formar part durant sis mesos com a Membre Internacional, de manera que es pugui accedir a les visites en primícia així com a totes les inauguracions.