Vist a Twitter

De la DGT a Creu Roja: el fil que recopila els anuncis més impactants de la televisió

Violència masclista, guerres, abandonament animal... aquests són els reclams més durs que hem vist

Alguns van ser retirats de la televisió per extrema duresa

anuncios

anuncios

3
Es llegeix en minuts
María Aragón

Estem acostumats que la publicitat sigui amable, que els anuncis ens traslladin a un moment de pau i tranquil·litat que ens faci voler el producte que ens estan oferint. Però quan no es tracta de productes, sinó d’hàbits o formes de vida, hi ha vegades que aconsegueixen precisament el contrari. 

Això ha volgut expressar el compte de TwitterAnuncios Míticos, que sol recuperar aquells reclams que ens van marcar en algun moment, a través d’un fil en aquesta xarxa social on podem veure els més 'hardcore', els més impactants, per diferents raons.

Aquests anuncis, pel seu propi caràcter, poden ferir la sensibilitat. Hi trobem des de feines de la DGT fins a Tampax. Són de diferents països i alguns van ser retirats precisament per la seva duresa. 

Per començar, una advertència de les conseqüències de faltar a classe. Publicat el 2014 per una agència de Perth, era un missatge per a l’australiana Foundation WA amb el lema 'Learn for life', per aprendre a viure. Va ser vist per milions de persones i va generar un impacte mundial. Al vídeo, els joves disfruten de la companyia, la platja, el sol i tot el que suposa saltar-se les classes. Però moren de forma macabra per culpa d’això.

La DGT acostumava als anys noranta a impactar els telespectadors amb els seus anuncis. Volien que penséssim en la vida cada vegada que pujàvem al volant. I aquest any ha tornat al mateix to. Tens el cos destrossat, però has sobreviscut. No obstant, la policia se’t presenta als peus del llit. "Has matat el teu millor amic i un nen". 

LaCreu Roja va provar de conscienciar sobre les guerres a través d’un emotiu anunci en què un pare intenta mantenir amb vida la seva filla, que té una ferida provocada per algun tret. El trajecte a l’hospital amb cotxe és anguniós, però no perd l’esperança. No obstant, quan baixa del vehicle l’hospital ha sigut bombardejat. "Sense hospitals, no hi ha esperança". Fins i tot la guerra té les seves normes, recalquen.

El 2009, un anunci contra la violència masclista va ser retirat per la cruesa de les imatges. L’actriu Keira Knightley era protagonista d’aquest vídeo, on representa una actriu que arriba a casa i la seva parella creu que té una relació amb un company de feina.

Li clava una pallissa en un esgarrifós vídeo que va ser censurat per l’organisme regulador a Anglaterra perquè tenia "excessiva violència", una cosa que Women Aid, la fundació per a ajuda a les dones víctimes d’aquesta violència va qualificar de ridícul, perquè és el passar realment en moltes cases. 

Aquest anunci de Tampax és directament qualificat com a "flipant" per aquest compte de Twitter. I ho és pel missatge que trasllada i per com el duu a terme. No hi ha paraules per qualificar-lo.

Notícies relacionades

El 2005 un anunci de Hyundai va ser retirat per intentar fer veure que amb el seu cotxe ningú es podria suïcidar per l’escassa emissió de gasos.

Finalment, un trist anunci contra l’abandonament dels animals. Hi veiem un gos als peus del llit de l’amo, esperant que visqui per poder estar amb ell. Però la història va cap enrere i veiem com els fets van ser molt diferents. "Ell mai t’abandona".