Madrid i Bayern es preparen per a una ‘tempesta perfecta’

Ancelotti arriba al duel amb «preocupació i una mica de por», malgrat el 2-2 de l’anada, mentre Tuchel s’agafa al seu historial: no ha perdut en tres visites al Bernabéu.

Madrid i Bayern es preparen per a una ‘tempesta perfecta’

FERMÍN DE La CAlle

3
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle

Si el Reial Madrid es mirés al mirall, no trobaria a la Champions un equip més semblant que el Bayern de Múnic. Un club aristocràtic que col·lecciona títols i la samarreta del qual opera en els rivals un efecte intimidador i en els seus dispara les prestacions per sobre de les expectatives.

Es tracta, per tant, d’un duel entre dos equips que es professen un respecte forjat al llarg dels anys i d’innombrables enfrontaments. Aquest del Bernabéu serà el 28è a la Copa d’Europa, amb 12 victòries madrilenyes, 11 de bavareses i 4 empats. El partit d’avui, després del 2-2 de l’anada, és una final. Un desafiament per a dos equips amb atacs quirúrgics, però amb una diferència notable en defensa, en què un Madrid castigat per les lesions ha superat aquest dèficit blindant l’àrea de Lunin amb el compromís coral. Els blancs han rebut 22 gols a la Lliga, mentre que el Bayern encaixava 41 gols a la Bundesliga.

Carlo Ancelotti espera un partit amb intensitat i ritme ofensiu i defensiu. "En això últim vam poder fer molt més allà per haver tingut el control. Tenim jugadors de qualitat i ràpids a dalt. Som els dos equips més perillosos d’Europa en aquest sentit", afirma.

"Un partit viu"

Tuchel, un stakhanovista que esprem la pissarra i no ha perdut mai al Bernabéu després de jugar amb el Dortmund, PSG i Chelsea (va sortir victoriós amb els blues), ja va guanyar la partida en l’anada a Ancelotti canviant de banda els extrems i ficant per dins Guerreiro en lloc de Goreztka.

L’alemany també augura "un partit viu en què hi haurà diferents fases, seran com onades que hem de surfejar. Tots dos haurem de defensar, patir, dominar... Mirarem de mantenir la pilota, però tots dos som bons en les transicions ràpides. Hem de tenir fe en nosaltres. És un partit sense tàctica perquè el que guanyi va a Wembley".

Ancelotti és el madridista que més respecte, "preocupació i una mica de por" té al partit. Però ningú està més il·lusionat que ell per arribar a la final. En cas d’aconseguir-ho, haurà coronat una temporada superlativa amb un equip d’autor que, sense ser la millor plantilla ni la més equilibrada d’Europa, ha arribat a dalt de tot a la Lliga, i ara està a dos passos de fer-ho a la Champions. Així retrata els que van criticar a l’inici del curs el joc de l’equip, segons els comentaris que brollaven de la zona noble del Bernabéu.

Lunin serà a la porteria amb Carvajal i Mendy als laterals i Rudiger a l’eix de la defensa acompanyat de Tchouaméni, amb més números, o Nacho. És l’únic dubte en un onze en què al mig hi haurà Kroos, Valverde i Bellingham, amb Camavinga o Tchouaméni, si decideix posar Nacho en defensa. I davant, Rodrygo i Vinícius. Més que sorpreses, les novetats tindran a veure amb la disposició tàctica, ja sigui un 4-4-2 o un 4-2-3-1. O tots dos, perquè Ancelotti aquest any aposta per un Reial Madrid mutant per surfejar aquestes onades per on passen els partits, de les quals parla Tuchel.

Notícies relacionades

El tècnic alemany, per la seva banda, podrà comptar amb De Ligt, que no va ser a Múnic, i que entrarà a l’eix de la defensa pel sud-coreà Kim Min-Jae, assenyalat al fallar en el gol de Vinícius i cometre penal sobre Rodrygo. Darrere hi haurà Kimmich i Mazraoui a les bandes i Dier completant la parella de centrals. Per davant, Laimer podria jugar al costat de Goretzka, o el serbi Pavlovic, i una línia de tres amb Gnabry, que desplaçaria Muller, Musiala i Sané, amb extrems a contrapeu quan ho estimi oportú, i Kane a la punta.

Un partit, com afirmava Manuel Neuer, "en què pesarà molt el costat emocional perquè ens enfrontem a un rival formidable. Cal convertir la pressió en una cosa positiva i recordar que la setmana passada vam estar a punt de guanyar el Madrid". I concloïa el porter confessant de mala gana: "Sí, també hem preparat els penals".

Temes:

Òpera Champions