Les jugadores del Barça es posen elles mateixes les medalles

Alexia, la capitana, pujava a la llotja presidencial per recollir de les mans de la reina Letizia la Copa, mentre les seves companyes, seguint el protocol federatiu, es col·locaven les medalles.

Les jugadores del Barça es posen elles mateixes les medalles

L. B.

1
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Acabada la final que no va existir perquè el Barça va aixafar la Reial Societat va arribar el nyap. Una més, per molt que la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) argumentés que era una qüestió de protocol, pactat amb els dos equips i que es dona, a més, a la Copa del Rei masculina. Però mentre Alexia Putellas es dirigia a la llotja presidencial per recollir la desena Copa de la Reina de les mans de Letícia, les seves companyes s’anaven repartint les medalles de campiones. Les treien d’un parell de bosses que els havien entregat treballadors federatius a membres de l’staff tècnic de Jonátan Giráldez.

I elles mateixes es van haver d’organitzar sobre la gespa de La Romareda, improvisant fins a un passamà singular per penjar-se les medalles després d’una final espectacular, amb un 8-0 que retrata la bellesa del futbol blaugrana. "Elles van en Ferrari i nosaltres en bici", es va lamentar Natalia Arroyo, la tècnica de la Reial Societat, que es va autoinculpar per un plantejament erroni. "És una cosa frustrant, és una pena", va afegir.

Xiulada a l’himne

Mentre Vicky López, Patri Guijarro i Martina van assumir el lideratge d’aquesta entrega de medalles, que deixa de ser inèdita perquè no és la primera vegada que es produeix, Alexia, que va ser suplent, va alçar orgullosa aquesta Copa, la desena. "No és només el número, sinó com guanyes aquest títol. Va ser un partidàs", va proclamar Giráldez. Les seves companyes la miraven des de baix, ja totalment buides les bosses de la federació. Elles esperaven el retorn d’Alexia per posar a la foto de campiones, la tercera del curs, just la tarda en què es va xiular l’himne espanyol a Saragossa.

Notícies relacionades

Mariona, MVP de la final

Primer la xiulada. Després, l’espectacle del Barça, un equip que voreja la perfecció. "Estem en molt bon moment, són tres de quatre títols, ara ens en queda un", va comentar Mariona Caldentey, escollida millor jugadora de la final, que va registrar, a més, un rècord d’assistència amb 25.617 espectadors, i l’aforament de La Romareda és de 33.608. De moment, tres de tres per al Barça, amb la Supercopa (7-0 al Llevant), la Lliga i la Copa (8-0 a la Real) i dissabte cita amb la Champions a Bilbao.