El pla de la Superlliga: el 2025 amb 15.000 milions

Els promotors diuen comptar amb el suport de fons nord-americans i europeus per a, almenys, les tres primeres temporades del torneig.

El pla de la Superlliga: el 2025 amb 15.000 milions

emilio pérez de rozas

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

La Superlliga de futbol, que dijous passat va rebre el reconeixement legal des del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), que va confirmar que es poden organitzar competicions al marge del monopoli que exerceixen UEFA i FIFA i que aquestes no tindrien capacitat per sancionar els seus protagonistes, ha rebutjat ja per complet intentar posar en marxa la nova competició en la temporada 2024-25. Això sí, es planteja com a objectiu "perfectament assumible" arrencar el torneig el setembre del 2025 amb un pressupost inicial de 15.000 milions d’euros.

Aquesta enorme quantitat de diners, que significaria 5.000 milions d’euros per a cada una de les tres primeres temporades programades, és a dir, just el doble del que la UEFA està repartint ara entre els equips que participen en l’actual Champions, procedeix, de moment, d’importants fons d’inversió nord-americans i europeus, sense comptar, en principi, amb els grans inversors àrabs.

En principi, dels 5.000 milions d’euros per temporada, 4.600 serien destinats i repartits entre els clubs participants, mentre que els 400 milions restants anirien a l’anomenat fons de solidaritat, integrat pel futbol formatiu, aficionat i clubs que no prenguessin part a la Superlliga.

És evident que els responsables de la Superlliga, no tant representats per Florentino Pérez i Joan Laporta, presidents del Reial Madrid i el Barcelona, com per l’empresa A22 Sports Management i el seu CEO, l’alemany Bernd Reichart, professional d’enorme experiència sobretot en el món de les telecomunicacions, ja han començat a conversar amb molts dels clubs que fins ara i tement represàlies de la UEFA i la FIFA s’havien mantingut al marge o, fins i tot, havien afirmat que no volien saber res de la Superlliga.

No hi ha dubte que a l’equip de Bernd Reichart li queda un llarg camí per recórrer, no només en el seu intent de convèncer els millors i més grans clubs europeus, especialment britànics, de moment, oposats a la nova competició, sinó també a l’hora de crear tot el necessari per poder posar en marxa un torneig que, per no tenir, no té ni àrbitres.

És evident que Reichart no ha de demostrar davant l’opinió pública que posseeix aquests 15.000 milions d’euros, sinó que haurà de fer-ho davant els clubs amb els quals vulgui establir un acord i seran aquests, sens dubte, els que comprovin que, en efecte, aquesta immensa quantitat de diners està garantida, almenys, en les tres primeres temporades.

El ‘miracle’ del futbol gratis

El que sí que ha començat ja a explicar Reichart, fins i tot públicament, potser perquè és de la matèria que més sap, és com serà la miraculosa Plataforma Unify, que serà l’encarregada d’oferir gratuïtament tots els partits de la Superlliga: les seves retransmissions tindran, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO, diferents nivells de visualització.

Notícies relacionades

Pagant uns diners extres, els aficionats podran ser els realitzadors del partit que visionin, i per tant podran seleccionar ells mateixos les càmeres que prefereixin.

Totes les persones que es connectin de manera gratuïta a Unify veuran els partits amb publicitat, és a dir, en obert però amb anuncis. A partir d’aquí, si l’aficionat vol pagar per no tenir anuncis, ho podrà fer. I no només podrà pagar per evitar la publicitat durant les retransmissions, sinó que podrà també pagar per ser el seu propi realitzador i escollir les càmeres que vol utilitzar per mirar el partit del seu equip favorit.

Temes:

Champions FIFA