L’Espanyol s’alleuja amb un doblet de Jofre a la Copa

L’equip periquito elimina el Valladolid i estarà en els setzens de final, que es disputaran per Reis. Puado va certificar el pas en el temps afegit. Divendres arriba el Saragossa a Cornellà

L’Espanyol s’alleuja amb  un doblet de Jofre a la Copa

raúl paniagua

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Quatre dies després del fiasco a Oviedo, l’Espanyol va saber aixecar-se amb una victòria a la Copa que no resol les seves penes de la Lliga, però sí que l’alleuja per encarar amb més optimisme la nova cita de divendres a casa contra el Saragossa. L’equip de Ramis va tombar el Valladolid (3-1) i estarà el 12 de desembre en el sorteig dels setzens, en el qual ja entraran Barça i Madrid. Els duels es disputaran el cap de setmana de Reis.

Amb l’equip jugant-se la vida a la Lliga, a la recerca d’una escalada que el porti de nou als llocs d’ascens directe, el tècnic va apostar per un bloc ple de rotacions. És el que toca en una competició que mai s’arraconarà, però sí que s’afrontarà amb reserves. Res ha de desviar l’atenció de la Lliga, tot i que els records tan bonics dels èxits copers del 2000 i el 2006, ja massa llunyans, sempre estaran presents.

Eren altres temps. Ara l’equip lluita a Segona per recuperar el seu lloc en l’elit. Ramis es va decantar per un onze amb només dos titulars d’Oviedo. Cabrera i Keidi Bare van repetir en una alineació que donava l’oportunitat a futbolistes dels quals s’espera molt més de l’ofert fins ara, com Keita Baldé o Salvi.

Inici discret

A davant, el Valladolid arribava en un context similar al blanc-i-blau després de caure contra el Llevant. En aquest dilema d’objectius va acabar imposant-se el conjunt local, que va poder rescabalar-se de la patacada soferta a Astúries. Els dos gols de Jofre, que està col·leccionant mèrits per aconseguir un lloc fix a l’onze, van decantar el duel.

Notícies relacionades

A l’equip de Ramis li va costar despertar, superat en els primers 20 minuts davant un rival que va acariciar el gol en un cop de cap de Gustavo Henrique repel·lit per Joan García (m. 12). A poc a poc l’Espanyol es va anar assentanti Jofre va marcar el primer amb la dreta i va repetir diana al culminar un centre de Salvi.

La feina semblava encarrilada però hi va haver un últim ensurt abans del descans. Cabrera es va confiar en excés i Cedric li va robar la cartera, però el punta del Valladolid no va saber definir. La segona part va transcórrer sense angoixes fins a l’afortunat gol de Salazar que va aportar incertesa al desenllaç. No hi va haver desastre. Amb més de 15.400 periquitos a l’estadi (una meritòria entrada), l’Espanyol va resistir i va certificar el pas amb un gol de Puado.

Temes:

Espanyol