REMUNTADA HISTÒRICA

Martín arrasa a Indonèsia i ja és líder del Mundial de MotoGP

El pilot madrileny de Ducati, de 25 anys, ha aconseguit avui, a Mandalika (Indonèsia), la seva sisena victòria de l’any a l’esprint i culmina una remuntada històrica a l’avançar el campió Bagnaia (Ducati) en el Mundial de MotoGP

Martín arrasa a Indonèsia i ja és líder del Mundial de MotoGP

JESÚS ROBLEDO

4
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Ho ha aconseguit. La temporada del madrileny Jorge Martín, de 25 anys, nascut a San Sebastián de los Reyes (Madrid), campió del món de Moto3 el 2018 i pilot de l’equip ‘satèl·lit’ de Ducati, el Prima Pramac italià, ha aconseguit, protagonitzant una altra victòria espectacular, remuntant des de la sisena posició, la conquesta del liderat del Mundial de MotoGP, ja que el campió, l’italià ‘Pecco’ Bagnaia, que va fer una ‘quali’ horrible i es va veure obligat a arrencar des de la cinquena fila de la graella, només va poder acabar en la vuitena posició de la carrera a l’esprint del Gran Premi d’Indonèsia, 15a prova de la temporada, que se celebra en el calorosíssim circuit de Mandalika.

Ducati, campiona

Martín, que va arrencar des de la primera fila i a meitat de carrera ja era líder, no només ha aconseguit col·locar-se com a nou ‘rei’ de la categoria (328 punts contra els 321 de Bagnaia), sinó que, després d’haver sigut rebutjat, l’any passat, per la fàbrica Ducati per ser el company de Bagnaia en el ‘team’ oficial de la firma de Borgo Panigale (l’elegit va ser, finalment, Enea Bastianini), li ha proporcionat, avui, a la fàbrica italiana el seu cinquè títol mundial de constructors (2007, 2020, 2021, 20022 i 2023), i ha demostrat l’enorme poder d’aquesta factoria que, de nou, ha aconseguit un triplet en una cursa a l’esprint, al col·locar Martín, Luca Marini i Marco Bezzecchi al podi de dissabte.

El pilot de Cosina Pramac sempre va confiar que tenia temps per arribar al capdavant de la cursa, ja que el seu ritme al llarg del cap de setmana va ser impressionant. La prova d’avui va començar amb diversos incidents, ja que Marc Márquez (Honda) se’n va anar a terra sol, absolutament sol, en una corba veloç de dreta, ja en el primer gir, el mateix en el qual Aleix Espargaró (Aprilia) va cometre un error i es va carregar Brad Binder (KTM).

«Hem de seguir amb la mateixa mentalitat. Això encara no ha acabat i ni Bagnaia ni Bezzecchi, ni ningú m’ho posarà fàcil»

Jorge Martín

Pilot de l’equip Prima Pramac Ducati

Qui sí que va començar de meravella, millor que mai, sent estrany en ell, va ser el català Maverick Viñales (Aprilia), que, tot just apagar-se el semàfor vermell, va sortir disparat i va liderar amb enorme solvència les primeres voltes de la prova. Després, al deteriorar-se-li el pneumàtic posterior, va ser presa, no només d’un imponent Martin, sinó també de la ‘miraculosa’ parella de l’equip de Valentino Rossi, el seu germanastre Luca Marini i el ressuscitat Marc Bezzecchi, que el van superar en les tres últimes voltes, i es van convertir tots dos, recentment operats de la clavícula, en els autèntics herois d’aquest dissabte.

Martín, que malgrat l’amenaça final de Marini («vaig perdre el control de la meva roda posterior en l’última volta, quan mirava de superar Jorge i ja em va ser impossible», va comentar un esgotat Marini), va aconseguir protagonitzar un últim gir sensacional, aconsegueix superar Bagnaia al capdavant del Mundial, amb un ‘sorpasso’ impressionant, ja que, en els últims cinc grans premis, li ha restat a ‘Pecco’ ni més ni menys que 66 punts.

La força de ‘Martinator’

Notícies relacionades

«Això no ha acabat encara», va comentar Martín a l’acabar la prova a l’esprint, el seu sisè dissabte triomfal després de França, Alemanya, San Marino, l’Índia i el Japó. «He aconseguit el somni de la meva vida, bé, un d’ells, com és liderar un Mundial de MotoGP, però queda molt, fins i tot massa, i hem de continuar amb la mateixa mentalitat, lluitant per cada podi i, si es pot victòria, ja que tant ‘Pecco’ (Bagnaia) com Marco (Bezzecchi) ho donarà tot per complicar-me aquesta gran conquesta. No podem canviar de mentalitat, cal continuar empenyent com si estiguéssim a l’inici de temporada», va acabar dient un feliç però gens eufòric ‘Martinator’.

Mundial de MotoGP: 1. Jorge Martín (Espanya, Ducati), 328 punts; 2. ‘Pecco’ Bagnaia (Itàlia, Ducati), 321; 3. Marc Bezzecchi (Itàlia, Ducati), 272 i 4. Brad Binder (Sud-àfrica, KTM), 201.

Marini i Bezzecchi, herois del GP d’Indonèsia

S’han vist heroïcitats com aquestes, sí, però el que han protagonitzat, de moment, aquest cap de setmana els italians Luca Marini, germanastre del mític Valentino Rossi, i Marco Bezzecchi, també pilot del ‘team’ VR46 del ‘Doctor’, és digne, molt digne, de destacar i, sobretot, dona idea del material del qual estan fets els pilots de motos que mai, mai, es rendeixen, ni tan sols quan es trenquen una clavícula.

Marini va ser operat fa dues setmanes després de fracturar-se, a l’Índia, la clavícula esquerra i ‘Bezz’ va ser intervingut de la dreta, en la qual li van col·locar tres plaques i deu cargols, ¡diumenge passat! Doncs bé, Marino ha acabat avui segon i a punt ha estat d’amargar-li el triomf a Jorge Martin i Bezzecchi, que va arribar el mateix divendres a les set del matí a Mandalika, va passar revisió mèdica davant el doctor Ángel Charte i, immediatament, va pujar a la moto, ha acabat en tercera posició.

Tant Marini com ‘Bezz’ van necessitar els serveis immediats dels seus fisios, que el van reanimar, per la dura calor de Mandalika, tot just acabar la carrera a l’esprint, col·locant-los bosses de gel a dins dels monos per calmar-los del dolor de les clavícules acabades d’operar.