Entre l’espasa i la paret

Les jugadores estudien mesures legals i mantenen no ser convocables

Les jugadores estudien mesures legals i mantenen no ser convocables

Reuters

1
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després de la perplexitat de les hores posteriors a la dantesca convocatòria de Federació espanyola, les jugadores s’han pronunciat. «L’expressat en el nostre comunicat del 22 de setembre del 2023 deixa clar i sense cap opció a una altra interpretació la nostra ferma voluntat de no ser convocades per motius justificats», escriuen les afectades, que denuncien haver de trobar-se en aquesta situació.

Notícies relacionades

«Aquestes afirmacions continuen plenament vigents. Durant els posteriors dies a aquest comunicat, volem posar en coneixement públic que no s’ha transmès res diferent d’això a cap integrant de la RFEF, per la qual cosa demanem expressament que la informació que es transmeti públicament sigui rigorosa. Nosaltres com a jugadores professionals d’elit i després de tot l’esdevingut en el dia avui, estudiarem les possibles conseqüències legals a què ens exposa la RFEF al posar-nos en una llista de la qual havíem demanat no ser convocats per raons ja explicades públicament i amb més detall a la RFEF, i amb això prendre la millor decisió per al nostre futur i per a la nostra salut», relaten. Segons ha pogut saber EL PERIÓDICO, les futbolistes fa hores que estan reunides amb els seus advocats per poder estudiar de quina manera poden evitar la convocatòria de la selecció.

A més d’explicar la situació actual, han volgut denunciar que la Federació les posi contra l’espasa i la paret. «Sí ens sembla rellevant assenyalar, en aquest sentit, que la convocatòria no s’ha realitzat en temps i forma, de conformitat amb l’art. 3.2 de l’Annex I del Reglament sobre l’Estatut i Transferència de Jugadors de la FIFA, per la qual cosa entenem que la RFEF no es troba en disposició d’exigir-nos acudir a aquesta. Lamentem una vegada més que la nostra Federació ens situï en una situació que no hauríem desitjat», acaba l’escrit, que no concreta si aquest dimarts les 23 futbolistes acudiran a la Ciutat del Futbol de Las Rozas.