SORTIDA IMMINENT

Oficial: Zidane deixa de ser entrenador del Reial Madrid

El club anuncia la sortida del tècnic francès

Oficial: Zidane deixa de ser entrenador del Reial Madrid

AFP / Glyn KIRK

3
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

Totes les pistes assenyalaven que Zidane no seguiria la temporada vinent a la banqueta del Reial Madrid i, una vegada acabada la temporada, els rumors s’han intensificat i la notícia s’ha fet oficial aquest dijous. El club blanc ha anunciat a través d’un comunicat la sortida del tècnic francès.

La sortida del tècnic francès era un fet que es veia venir, començant per l’actitud esquiva del tècnic per confirmar que compliria l’any de contracte que li quedava al Madrid. D’altra banda, el francès és el gran valedor d’una generació de jugadors que arriba a la seva fi, i la seva actitud no semblava la ideal per assumir una reconstrucció que serà difícil amb les pressions econòmiques de la pandèmia. 

Els esdeveniments s’han precipitat des d’ahir a la nit, al saber-se que l’entrenador ja havia comunicat el seu adeu i al club ja es treballa en el substitut. A més d’Allegri i Raúl, s’ha unit a la terna d’aspirants Antonio Conte, just sortit de l’Inter després de ser campió a Itàlia per desavinences amb la directiva.

El tècnic va comunicar les seves intencions a diversos jugadors a través d’un missatge de mòbil i en les pròximes hores es reunirà amb el president Florentino Pérez. Zidane, segon tècnic més premiat de la història del Reial Madrid amb onze títols, per darrere de Miguel Muñoz, tancaria així la seva segona etapa com a entrenador. El seu primer adeu va arribar després de conquerir la tercera Lliga de Campions consecutiva el maig del 2018.

Sentir que el seu missatge no tenia el mateix calat al vestidor, el primerenc adeu a la Lliga i l’eliminació contra el Leganés a la Copa del Rei van ser mals símptomes que es van sumar a l’adeu de Cristiano Ronaldo i la falta d’un substitut de garanties. «Cal saber quan s’ha de parar. Ho faig pel bé de l’equip i del Reial Madrid», va assegurar l’últim dia de maig en el seu comiat.

L’11 de març del 2019 acceptava el repte de la seva tornada i iniciava una etapa després dels fallits intents del club blanc amb Julen Lopetegui i Santiago Solari. Sentint part de responsabilitat del que havia passat, Zidane va recollir un equip sense possibilitats de títols i el va reconstruir per guanyar una Lliga i la Supercopa d’Espanya el 2020.

Els números mostren una segona etapa de més irregularitat. En la primera, Zidane va dirigir 149 partits, amb 105 triomfs, 28 empats i 16 derrotes. Des de la seva tornada ha estat al comandament de 114 partits i el balanç ha baixat a 69 victòries, 25 empats i fins a 20 derrotes. La decisió de deixar pas a una nova època al Reial Madrid arriba marcada pel sentiment del tècnic francès de no haver complert amb els objectius aquest curs després de no conquerir cap títol.

El Reial Madrid va ser eliminat a setzens de final de la Copa del Rei per l’Alcoià de Segona B, va caure contra l’Athletic Club a les semifinals de la Supercopa d’Espanya, va arribar a semifinals de la Lliga de Campions, on va ser inferior al Chelsea, i va acabar a la segona plaça la LaLiga Santander.

Notícies relacionades

En els últims mesos Zidane ha deixat missatges amb to de comiat a les seves rodes de premsa, tot i que no havia comunicat res al club. «Es diu que les vegades que me n’he anat ho deixo perquè em trec la responsabilitat o es compliquen les coses, mai ha sigut així. Arriba un moment en què és bo canviar per a tothom, no només per mi», va arribar a dir abans de reconèixer que no posaria cap problema al club en el moment d’asseure’s a parlar de la temporada vinent que tenia firmada.

El Reial Madrid, mentre esperava la decisió de Zidane, ja estudiava diverses opcions per a la banqueta. Si aposta per algú de la casa l’elegit seria Raúl González, tècnic del Castella. Si decideix portar un tècnic que no sigui espanyol, el focus està a Itàlia amb les opcions de Massimiliano Allegri i Antonio Conte, que acaba de rescindir el contracte amb l’Inter de Milà.