Champions femenina

Un triple de Jenni Hermoso acosta el Barça als quarts

  • L’equip blaugrana s’imposa amb autoritat en l’anada dels vuitens al campió danès amb una fantàstica actuació de la davantera madrilenya (4-0)

  • Les jugadores de Lluís Cortés sumen 25 triomfs en els 25 partits disputats al Johan Cruyff des de la seva estrena el setembre del 2019

Un triple de Jenni Hermoso acosta el Barça als quarts
2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Van complir els pronòstics les noies de Lluís Cortés i van doblegar el Fortuna Hjorrring sense conflictes en l’anada dels vuitens de final de la Champions (4-0). L’equip blaugrana disputarà la tornada el pròxim dimecres a Dinamarca amb un avantatge que ha de ser suficient per assegurar l’accés als quarts d’una competició sempre il·lusionant per a les catalanes.

Amb el record encara present de la final del 2019 davant l’Olympique de Lió i les semifinals del passat curs contra el Wolfsburg a Anoeta, el Barça continua disposat a fer història a Europa. No en té prou amb dominar amb mà de ferro a la Lliga espanyola. Vol donar un cop en la màxima competició continental amb permís de les grans potències, començant pel poderosíssim Olympique de Lió, campió de les cinc últimes edicions. 

La motivació europea

El torneig europeu s’ha convertit en la gran motivació d’un Barça que envia ara a la Lliga amb 51 punts (17 victòries en 17 partits), 87 gols a favor i només 3 en contra. Amb set punts d’avantatge sobre el Llevant i 10 sobre el Reial Madrid amb tres partits menys que ells, la Lliga amb prou feines té emoció. Serà blaugrana. 

Tampoc hi va haver massa història aquest dimecres en el duel de l’estadi Johan Cruyff, en el qual el Barça va sumar el seu 25è triomf en 25 partits. Als 12 minuts ja dominava sobre el campió danès amb un gol de cap de Jenni Hermoso, que es va convertir en la gran protagonista del duel.

La davantera madrilenya va repetir diana als 18 minuts. Aitana Bonmatí va acariciar el tercer, però la portera del Fortuna va rebutjar amb dificultat. Just abans del descans, Jenni va xutar contra el pal, però no va perdonar en la segona meitat després d’una altra passada precisa de l’omnipresent Hansen (m. 57). 

El fortí del Johan Cruyff

Amb un 3-0 a favor, el Barça sabia que l’eliminatòria estava encarrilada. Només va patir en una aproximació danesa que van desbaratar entre Sandra Paños i Marta Torrejón (m. 75). Alexia va arrodonir la golejada en la recta final (m. 82).

L’equip català només coneix la victòria a la casa que va estrenar el 7 de setembre del 2019 amb una golejada davant el Tacón (9-1). El balanç total en totes les competicions és de 25 triomfs, 123 gols a favor i 9 en contra. «És el nostre fortí. Aquí sabem que som millors i no se’ns pot escapar ni un partit», va dir la golejadora Hermoso.

FC BARCELONA, 4; FORTUNA HJORRING, 0FC Barcelona: Paños; Torrejón, Mapi León, Pereira, Leila; Patri, Aitana, Alexia; Graham, Jenni Hermoso i Mariona. Tècnic: Lluís Cortés. Canvis: Kheira Hamaroui per Mapi Léon (m. 68); Melanie Serrano per Leila (m. 68); Vicky Losada per Aitana Bonmatí (m. 68); Andrea Sánchez per Mariona (m. 77); Oshoala per Jenni Hermoso (m. 77).

Notícies relacionades

Fortuna Hjorring: Johansen; Sara Andersen, Garnier, Moller Thomsen, Bruce, Frank; Snerle, Ochoa, Lundgaard, Dissing; Moller Holdt. Tècnic: Hougaard Hansen. Canvis: Folds per Dissing (m. 46); Hammer per Frank (m. 64); Riley per Lundgaard (m. 73); Carstens per Snerle (m. 84); Rebekka per Garnier (m. 84).

Gols: 1-0 (m. 12), Jenni Hermoso, de cap; 2-0 (m. 18), Jenni Hermoso; 3-0 (m. 57, Hermoso; 4-0 (m. 82), Alexia.