CITA ALS ANTÍPODES

Austràlia i Nova Zelanda organitzaran el Mundial de futbol femení del 2023

La seva candidatura conjunta ofereix «molt bones infraestructures esportives generals», segons la FIFA

Serà el primer campionat amb 32 seleccions, en comptes de les 24 que hi participaven fins ara

Sydney (Australia), 25/06/2020.- The Sydney Opera House is illuminated in support of Australia and New Zealand’s joint bid to host the FIFA Women’s World Cup 2023, in Sydney, Australia, 25 June 2020. FIFA will vote today who will be the host of women’s FIFA 2023 World Cup. (Nueva Zelanda) EFE/EPA/BIANCA DE MARCHI AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Sydney (Australia), 25/06/2020.- The Sydney Opera House is illuminated in support of Australia and New Zealand’s joint bid to host the FIFA Women’s World Cup 2023, in Sydney, Australia, 25 June 2020. FIFA will vote today who will be the host of women’s FIFA 2023 World Cup. (Nueva Zelanda) EFE/EPA/BIANCA DE MARCHI AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT / BIANCA DE MARCHI (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Austràlia i Nova Zelanda organitzaran el pròxim Mundial femení del 2023, el primer en què el nombre de seleccions s’ampliarà de 24 a 32, segons ha decidit aquest dijous el consell de la FIFA, que ha optat per aquesta candidatura conjunta davant la de Colòmbia.

Reunit de forma telemàtica, el consell ha recolzat el projecte d’Austràlia i Nova Zelanda, el més ben valorat en l’informe previ d’avaluació, que ofereix expandir el futbol femení a tota la regió Àsia-Pacífic, «la de més ràpid creixement i més poblada del món», amb una inversió financera «sense precedents».

La puntuació més alta

El president de la FIFA, Gianni Infantino, ha anunciat l’elecció d’Austràlia i Nova Zelanda després de la votació del consell, candidatura que ja va merèixer la puntuació més alta de l’esmentat informe –amb 4,1 sobre 5 punts–, mentre que Colòmbia es va quedar en 2,8, darrere del Japó (3,9), que va retirar el seu projecte en la recta final, després que el Brasil ho hagués fet prèviament, informa l’agència Efe.

Abans de l’elecció d’aquest dijous la FIFA havia fet una avaluació tècnica sobre criteris comercials i d’infraestructura i una altra dels riscos vinculats a certs criteris, com drets humans i sostenibilitat, a més d’una descripció de les candidatures que va tenir en compte la visió i l’estratègia de l’organització i en què va destacar possibles problemes, sense una avaluació tècnica ni una anàlisi de riscos.

Les jugadores de la selecció australiana celebren la notícia / JENNY EVANS (GETTY)

«Molt bones infraestructures esportives generals»

Segons aquest, Austràlia i Nova Zelanda ofereixen «molt bones infraestructures esportives generals» i el seu projecte comercial «sembla el més favorable, tenint en compte els compromisos econòmics dels dos governs en relació amb els costos operatius del torneig».

Notícies relacionades

La primera candidatura conjunta amb dues federacions de confederacions diferents ofereix, segons l’informe, «l’oportunitat que els dos actors s’uneixin i col·laborin amb la finalitat comuna d’impulsar el futbol femení a la regió Àsia-Pacífic per al primer mundial en aquesta zona», tot i que «una candidatura conjunta pot resultar un projecte més complex perquè implica una operació transfronterera». 

Vuit edicions prèvies

Les vuit edicions prèvies es van disputar a la Xina (1991 i 2007), Suècia (1995), els Estats Units (1999 i 2003), Alemanya (2011), el Canadà (2015) i França (2019).