RIVAL BLAUGRANA

El Sevilla de Machín ja està en marxa

Immers en la fase prèvia de l'Europa League, el nou projecte sevillista afronta la Supercopa contra el Barcelona

zentauroepp44606127 graf3974  sevilla  09 08 2018   el centrocampista del sevill180810130334

zentauroepp44606127 graf3974 sevilla 09 08 2018 el centrocampista del sevill180810130334 / Pepo Herrera

3
Es llegeix en minuts
Alejandro García

Aleix Vidal, presentat aquest dilluns, ha sigut el sisè fitxatge, que no l’últim, del nou Sevilla de Pablo Machín, un entrenador que aspira a traslladar el model exitós del Girona a un esglaó per sobre d’exigència. El rival del Barça a la Supercopa, immers en la travessia pel desert que va deixar Monchi després de la seva sortida, estrena Joaquín Caparrós al lloc de director esportiu amb el repte d’estabilitzar l’equip després d’una temporada amb tres entrenadors, que li va costar el lloc a l’hereu de Monchi, Óscar Arias.

Al duel de diumenge a Tànger arriben els de Machín potser més rodats perquè estan disputant la lligueta classificatòria de la Lliga Europa. Dijous van derrotar el Zalgiris de Vílnius, al Sánchez Pizjuán, amb un solitari gol de Banega.

El sistema de tres centrals s’ha instaurat a Sevilla. A partir d’ara, al Sánchez Pizjuán li esperen transicions ràpides amb moltes arribades, passades llargues a l’esquena dels laterals rivals, pressió asfixiant a dalt. El domini del joc a través de la pilota no és una prioritat per a aquest Sevilla, que vol viure d’explotar els errors del contrari.

La planificació esportiva, sota el comandament de Caparrós, va més lenta de l’esperat, l’adaptació de la plantilla a les idees del nou entrenador està sent un maldecap per a l’entitat. Aleix Vidal, de tornada del Camp Nou després de tres temporades, ha sigut el sisè fitxatge en arribar a un equip que intenta adaptar-se al sistema de Machín, començant pels centrals.

La defensa

La marxa de Lenglet amb destinació al Barcelona, a més dels dubtes sobre el seu rendiment que van deixar la temporada passada Daniel Carriço i Nico Pareja, han obligat a reforçar la defensa: han arribat Sergi Gómez, del planter del Barcelona que ha jugat les últimes quatre temporades al Celta, i Joris Gnagnon, una gran promesa del futbol francès pel qual, als seus 21 anys, el Sevilla ha desemborsat 15 milions d’euros, el preu més gran que mai ha pagat per un defensor.

Aleix Vidal, que arriba per competir amb Jesús Navas pel lloc de lateral dret, o compaginar amb ell jugant un dels dos més amunt; podria debutar a la Supercopa d’Espanya contra el Barcelona, aquest diumenge 12 d’agost. On hi haurà una cara nova serà a la porteria, ja que el Sevilla s’ha desfet de David Soria, venut al Getafe, i Sergio Rico, cedit al Fulham. Ha arribat el porter txec Tomas Vaclik i el del planter Juan Soriano farà de segon porter.

El davanter

L’altra gran clau per calcar l’esquema que el va portar a l’èxit a Girona és la que falta per arribar al Sevilla, un davanter de referència, potent físicament, amb bon joc aeri i amb un perfil treballador, algú que faci el rol que magistralment ocupava Stuani a l’equip català. Els dos grans noms que hi ha sobre la taula ara mateix són Vincent Aboubakar i André Silva, tot i que també han sonat altres com Zaza o Mariano.

Banega celebra el gol que va marcar el Zalgiris de Vílnius en l’eliminatòria de la Lliga Europa / PEPO FERRERA (EFE)

De manera paral·lela, el Sevilla també treballa per incorporar un atacant de segona línia, amb velocitat, que es compenetri bé amb el davanter de referència, sobretot després de vendre Joaquín Correa a la Lazio i col·locar al mercat jugadors que no han convençut, com Nolito.

Sarabia és un dels que millors sensacions està deixant en la pretemporada, al costat del del planter Pejiño, mentre que l’adaptació de Banega i Franco Vázquez a les transicions ràpides característiques del joc de Machín és una incògnita. El croat Ante Rebic, titular a la Croàcia subcampiona del món, és el desitjat, tot i que l’Eintracht de Frankfurt demana més de 20 milions d’euros per deixar-lo marxar.

Per reforçar la medul·lar, de la qual encara pot sortir Steven Nzonzi, ha arribat Ibrahim Amadou. És un mig centre de 25 anys francès, nascut a Camerun, molt potent físicament, alt, amb bon xut, pel qual han pagat 15 milions d’euros al Lille. A més, el Sevilla ha exercitl’opció de compra per 6 milions d’euros que tenia sobre Roque Mesa, després que arribés a l’equip el passat mercat d’hivern procedent del Swansea.

La Supercopa, entre prèvies de l’Europa League

Notícies relacionades

Amb la Supercopa reduïda a un partit pel títol, les opcions dels dos equips sempre s’igualen. A més, el Sevilla arriba amb l’avantatge de tenir més rodatge, després d’haver jugat ja tres partits de les rondes prèvies de l’Europa League.

La part negativa per a Machín és que el partit davant del Barcelona l’agafa immers en la segona prèvia, de les tres que ha de superar si vol estar en la pròxima fase de grups de l’Europa League, contra el Zalgiris.

Temes:

Sevilla FC