Mirambell, el bòlid que trenca el gel
L'especialista en tobogan afronta els seus tercers Jocs amb l'ambició d'estar entre els 15 millors
Poc després del 2010, ell mateix va escriure un llibre, Rompiendo el hielo, en què descrivia les vicissituds que va haver de superar per convertir-se, a Vancouver, en el primer espanyol capaç de participar en uns Jocs Olímpics d’Hivern en tobogan, aquell esport en què el pilot llisca a fins a 140 quilòmetres per hora sobre d’un trineu i amb el cap davant. En el seu moment, el 2005, Ander Mirambell va considerar –vés a saber per què– que això era més segur que ficar-se en un bobsleigh.
Aquesta aventura que aquest exjugador de futbol i exatleta de combinades va emprendre aleshores arriba ara a la seva tercera edició, ja que Mirambell ja s’ha classificat per als seus tercers Jocs, els de Pieonchang (Corea del Sud), del 9 al 25 de febrer, on complirà 35 anys just l’endemà (el 17) d’haver completat els seus tercers Jocs, espera que amb més fortuna que quan va acabar a Vancouver en 24a posició i a Sotxi 2014 en la 26a. «A diferència de llavors, aquí sortirem a competir i a aconseguir un bon resultat, no a veure-les venir. He après molt en aquests anys i ara no hi ha baixada de la qual no extregui bones conclusions per millorar», assegura Mirambell, que la setmana passada es va assegurar la seva presència als Jocs a l’acabar 19è a Saint Moritz.
Pocs mitjans
El pilot, que ja fa molts anys que trenca el gel, es vol acostar al seu millor registre, las 13a posició que va aconseguir el gener de l’any passat a la Copa del Món de Lake Placid, i amb aquest propòsit el seu objectiu a Corea del Sud serà entrar en la quarta mànega (només ho fan els 20 millors de les tres anteriors) i, una vegada allà, buscar un top 15.
La seva moral és tan d’acer com els patins del seu trineu. Ho va demostrar el 2005, quan va utilitzar un ratllador de formatge a les soles de les seves vambes per aconseguir tracció als peus, a falta de més mitjans. Ara no és que compti amb gaires més. El pressupost anual, compartit amb María Montejano, és d’uns 30.000 euros, una nimietat comparat amb els 1,2 milions d’euros de la Gran Bretanya, el seu mirall. Però Mirambell, nascut a Calella de la Costa el 1983, vol seguir, i es planteja arribar a Pequín 2022 després de convèncer la Federació Espanyola d’Esports de Gel de crear una estructura, amb més mitjans i un entrenador propi per a l’equip.
Aspirant al COI
Notícies relacionades
Hi ajudaria molt, sens dubte, si surt elegit a Pieonchang com a membre del Comitè Olímpic Internacional (COI) en representació dels atletes. Hi ha dues places en joc i sis aspirants, només dos d’ells homes. Una altra faceta de l’hiperactiu Mirambell, que compagina la seva passió pel tobogan amb la seva feina a LaLiga, on promociona tots els esports olímpics a través d’iniciatives que es financen amb l’1% dels drets televisius del futbol.
El màrqueting i la promoció de marca són dos dels aspectes que incumbeixen l’esportista triolímpic com a ambaixador de la Lliga que és. A afegir a un currículum que va arribar, com a futbolista, fins al juvenil B de l’Espanyol, i com a atleta, a ser subcampió de Catalu-nya d’heptatló el 2005.
- Conducció Per aquest motiu hauràs de portar piles al cotxe a partir de l'any que ve
- Consells pràctics Una experta en finances revela els tres hàbits que arruïnen milers de persones
- Política local Els locals del Born hauran de tancar abans si fan soroll de nit
- Els veïns surten de les seves ciutats a comprar roba i productes de la llar
- L'ADMIRACIÓ DEL FUTBOL MUNDIAL Ecos de l'Inter-Barcelona: "La millor semifinal de la història de la Champions; ningú volia que s'acabés"