LA LLIGA ENDESA DE BÀSQUET

El Barça prolonga la reacció amb una pallissa davant la Penya

Doellman (21 punts) torna a brillar en un triomf gestat en una segona part letal

/ EFE / TONI ALBIR

3

No havien passat ni 48 hores des del miracle del Barça contra el CSKA al Palau i l’equip blaugrana va prolongar la reacció amb una pallissa a la Penya en un derbi que ja no té l’emoció d’altres temps. El quadro verd-i-negre està a anys llum del conjunt blaugrana, que no cau a Badalona des del 2007. Ahir tampoc hi va haver història, almenys a la segona part, quan es va desfermar el temporal culer. El Barça només guanyava de dos al descans (33-35) i va acabar fent-ho de 26 punts (59-85).

El quadro blaugrana va saber canviar el xip després de la nit èpica que es va viure divendres al Palau. El que va succeir en aquell impressionant matx contra el CSKA de Moscou pot ser un punt d’inflexió. Els cinc punts de Justin Doellman en només tres segons van canviar la vida dels blaugranes, que s’acostaven al precipici a l’Eurolliga i ara poden situar-se tercers si dijous que ve tornen a tombar el Madrid a casa. A la Lliga, el bloc de Xavi Pascual continua líder empatat amb el València.

Un mes després de la patacada a la Copa, el panorama és, almenys, molt més encoratjador. La clarividència de Doellman ha resultat decisiva en aquesta mutació. Criticat en ocasions per la seva indolència, el Capità Amèrica té un talent inqüestionable que resulta letal quan es destapa. Va ser clau en el triomf contra el Madrid en el Top 16 de l’Eurolliga, va obrar el miracle contra el conjunt rus i ahir, per exemple, va ser el màxim anotador del matx amb 21 punts i un expedient magnífic: 7/8 en tirs de dos i 100% d’eficàcia en els lliures (7 de 7).

«Tinc moltes ganes d’aconseguir títols aquesta temporada, estic en un bon moment però en vull més. Volem guanyar la Lliga i l’Eurolliga», va assegurar ahir l’ala pivot nascut a Cincinnati, que ja va guanyar l’Euro-

cup amb el València. Del seu encert en depenen moltes de les opcions del Barça, que també celebra la sortida del sotrac d’Ante Tomic (11 punts, 7 rebots ahir). Pascual va donar minuts a tots els seus homes, dosificant forces de cara al partit transcendental de dijous. Oleson (26 minuts) va ser el més utilitzat, mentre que Navarro només va ser a la pista 7 minuts. El jove aler Markus Eriksson va aportar 11 punts en tot just 16 minuts, afegint-se a la festa blaugrana del segon temps.

EL RETORN DE PAU RIBAS

El Joventut, mentrestant, es va limitar a plantar cara durant els dos primers quarts. Poc més hi va poder fer, perjudicat sobretot pel nefast partit d’un dels seus referents, Goran Suton, que va anar cap a casa sense anotar. El pivot bosnià va fer el curs passat la cistella que va impulsar la Penya al Palau en l’única victòria dels verd-i-negres en els 20 últims partits contra el Barça. El gallec Alberto Abalde (14 punts) va ser el millor de l’equip de Salva Maldonado, que es va esgargamellar a la banqueta buscant solucions.

La Penya va començar bé davant un rival que va viure de Doellman en el començament. El nord-americà va anotar vuit punts consecutius en tot just un minut per firmar un parcial de 0-8 (de l’11-9 a l’11-17, m. 8). Amb una cistella de Samardo Samuels es va tancar el primer quart (17-19) i el quadro local va tornar a avançar-se en el marcador amb un triple de Brandon que va obrir el segon acte (20-19, m. 11).

26-50 DESPRÉS DEL DESCANS

L’equilibri es mantindria fins a l’intermedi, però un altre parcial de 0-8 liderat per Pau Ribas en el seu retorn a l’Olímpic va disparar el Barça (33-43, m. 22). Maldonado va demanar temps mort per frenar la sagnia, però ja res podria aturar el Barça, que va anotar 50 punts al segon temps i només en va encaixar 26. Vezenkov i Eriksson van aportar coses positives mentre que Abalde i Mallet mantenien la dignitat d’un Joventut encallat que no va ser capaç de rebaixar la barrera dels 10 punts. Un parcial d’1-11 en l’inici de l’últim quart (49-70, m. 32) va acabar d’enfonsar una Penya sense idees que només ha guanyat un dels cinc últims partits de Lliga.