Les reaccions

Alonso: "Raikkonen s'ho mereix més que ningú"

L'asturià va creuar els dits perquè els Ferrari tinguessin algun problema

2
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / SAO PAULO

Va mantenir les bones formes. Ni gaires somriures, ni tampoc un excés de mal humor per no haver aconseguit en l'últim moment el tercer títol mundial al qual aspirava Fernando Alonso. El pilot asturià va tenir ahir a Sao Paulo paraules de reconeixement cap al nou campió, Kimi Raikkonen, a la vegada que va ser prudent i moderat a l'hora de parlar de la seva escuderia i de les estranyes circumstàncies que s'han produït aquesta temporada en el si de McLaren. "Ho he intentat amb totes les meves forces, però no ha sigut possible", va reconèixer Alonso.

El bicampió del món va afirmar que ahir li va ser impossible neutralitzar l'empenta dels Ferrari. "Ha sigut una carrera sens dubte molt emocionant perquè el campionat estava en joc entre tres pilots --va dir--. Després dels problemes de Lewis (Hamilton), la lluita ha acabat sent amb Kimi (Raikkonen), però no ha pogut ser. El campionat no s'ha perdut aquí, però ara no hem de retrocedir en el temps", va afegir l'asturià, que va considerar que ahir no era un dia per treure draps bruts a escena.

LA PROMESA

"Li vull donar l'enhorabona a Raikkonen, que s'ho mereix més que ningú. I també a l'afició, que m'ha recolzat i m'ha fet sentir l'home més feliç. I als patrocinadors... l'any que ve intentaré tornar a donar guerra. Aquí esperava que Massa fos un rebel. Jo no podia tirar la tovallola fins a l'última volta. Feia falta que la carrera fos molt estranya, i ha sigut estranya, però no prou", va assenyalar Fernando Alonso.

"He arrencat molt bé però no he pogut seguir el ritme dels pilots de Ferrari, així que he hagut d'esperar que els passés alguna cosa a algun dels dos. Al principi --va explicar-- els he seguit bé, però després han fet una estirada forta i m'he quedat enrere creuant els dits perquè tinguessin algun problema. Al final no ha pogut ser. Ara, al veure que l'any que ve el número u el portarà un Ferrari, ja no hi ha res a fer. Jo em sento bé amb la feina feta, he intentat ser el més professional durant tot l'any, he lluitat fins a la volta 70, aquí al Brasil, i m'he quedat a un punt de ser campió del món. Per això, el balanç ha de ser positiu. Segurament a principi d'any hauria firmat quedar-me a un punt del campió".

Notícies relacionades

Alonso va ser caut al parlar del seu futur. "El primer punt de partida és que tinc contracte per als pròxims anys amb McLaren. Les especulacions són totes mentida, perquè fins que no es mogui fitxa dins de McLaren per veure què volen fer, tota la resta sobra".

Hamilton, per la seva part, el gran derrotat, no va amagar al final de la carrera la seva tristesa. "Evidentment, estic molt decebut del resultat d'aquest diumenge per haver estat al capdavant del campionat durant molt temps i no poder-lo aconseguir. Per això és millor mirar les coses en perspectiva, pensar que ha sigut el meu primer any a la F-1 i globalment ha sigut fenomenal".