EL PILOT DE FERRARI, OPTIMISTA

Raikkonen espera que la rivalitat entre Alonso i Hamilton el beneficiï per aconseguir el Mundial

2
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / HÈLSINKI

El pilot finlandès de fórmula 1 Kimi Raikkonen (Ferrari) espera poder-se beneficiar aquest diumenge de la rivalitat que existeix entre els dos pilots de McLaren, Lewis Hamilton i Fernando Alonso, durant l'última i decisiva prova del Mundial, el Gran Premi del Brasil.

Quan només queden 10 punts en joc, Raikkonen és tercer en la classificació de pilots, amb 100 punts, set menys que Hamilton i tres menys que Alonso, de manera que qualsevol dels tres té opcions de vèncer el campionat. "Hi ha molta pressió en els dos equips. Ells són els favorits i a més lluitaran entre si. Amb una mica de sort ens beneficiarem d'això", ha afirmat el finlandès a la seva pàgina web.

El referent de Xangai

Encara que és conscient de les seves escasses opcions, Raikkonen ha viatjat a Sao Paulo amb la intenció de plantar cara als homes de McLaren i vèncer en l'últim gran premi del Mundial. "Tinc poques probabilitats de guanyar el títol, però com es va veure a Xangai fa dues setmanes, pot passar qualsevol cosa", ha assenyalat.

"Afrontaré l'última carrera de la mateixa manera que les dues anteriors. La meva intenció és guanyar, i la resta ja no depèn de mi. No podem fer càlculs, hem de guanyar", ha afegit. "Òbviament, el pilot amb més punts sempre ha de ser el favorit en condicions normals, però serà molt emocionant. El més important és que encara tenim opcions. Ho donarem tot, això és segur", ha dit.

Raikkonen compleix demà 28 anys, però ha anunciat que no té intenció de celebrar-ho per poder-se concentrar en la transcendental carrera del cap de setmana. "Només desitjo un regal d'aniversari i espero rebre'l després de la carrera de diumenge", ha declarat.

La millora dels monoplaces

Notícies relacionades

De cara a l'últim Gran Premi, el finlandès ha destacat la importància de fer una bona classificació dissabte, així com d'aconseguir per diumenge un cotxe versàtil i fiable. Segons el pilot de Ferrari, després de la carrera de la Xina, la seva escuderia no ha tingut gaire temps per millorar els seus monoplaces, i s'ha limitat a tractar d'adaptar-los als sots del traçat d'Interlagos mitjançant simulacions a la fàbrica.

L'estadística no afavoreix excessivament Raikkonen, que mai ha vençut al circuit de Sao Paulo, encara que ha acabat segon en tres ocasions. El pilot ha destacat que la seva posició és similar a la de la temporada 2003, quan al volant d'un McLaren va acabar perdent el títol per només dos punts en l'última carrera davant el Ferrari de Michael Schumacher.