«Esdeveniment més inclusiu»

La Carrera Solidària d’Esplugues celebrarà 10 anys el pròxim 22 de maig

Els diners recaptats aniran destinats a finançar activitats del programa Hospital Amic a la Casa de Sofia, el centre d’atenció a infants amb malalties minoritàries i cronicitat complexa

La Carrera Solidària d’Esplugues celebrarà 10 anys el pròxim 22 de maig

ayuntamiento de Esplugues

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Esplugues (Baix Llobregat) serà l’escenari el pròxim 22 de maig d’una nova entrega de la Carrera Solidària del municipi, organitzada conjuntament amb l’Hospital Sant Joan de Déu, que aquest any arriba a la seva desena edició.

Per celebrar el desè aniversari, des del consistori han anunciat que aquest any l’esdeveniment serà «el més inclusiu, però també el més ecològic celebrat fins ara».

«En teníem moltes ganes. És un projecte d’esport que encaixa molt amb la ciutat, però també és un projecte solidari», ha manifestat l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, en la presentació aquest dimarts de l’esdeveniment, que l’ha definit com una «festa de les causes justes».

La regidora ha recordat que és una carrera oberta a tot el món: «Volem que hi participin no només les persones que corren de manera més professional o amateurs. Tenim carreres i modalitats per a totes les categories». Díaz ha volgut remarcar que hi ha una categoria per a aquelles persones que tenen mobilitat reduïda i ha sentenciat que «és una carrera que vetlla per l’esport, per la solidaritat i la inclusió».

Finançar activitats del programa Hospital Amic

A la presentació també ha atès el director mèdic de l’Hospital Sant Joan de Déu, Miquel Pons, que ha explicat que en aquesta carrera «tot el recaptat va destinat a donar suport al programa Hospital Amic».

En aquesta edició, els diners recaptats aniran destinats a finançar activitats del programa Hospital Amic a la Casa de Sofia, el centre d’atenció a infants amb malalties minoritàries i cronicitat complexa ubicat en el mateix centre d’Esplugues.

Esdeveniment obert a tots els públics

La Carrera Solidària no és només una carrera per si mateixa, aquest any es recupera el recorregut de 10 quilòmetres, que compta amb una capacitat de 500 corredors. En aquest cas és d’una categoria única i està dirigida a persones nascudes l’any 2005 i tots els anteriors.

D’altra banda, se celebrarà la carrera de cinc quilòmetres. En aquest cas, es competirà per diferents franges d’edat, estarà oberta a persones nascudes abans del 2005 i tindrà una capacitat per a 700 persones.

A mig matí tindran lloc la carrera de promoció (1.900 metres) i la minicarrera (1.050 metres). En el cas de la primera es dirigeix a les franges d’edat que correspon a aleví (nascudes i nascuts entre el 2010 i el 2011), infantil (2008-2009), cadet (2006-2007), així com nenes i nens amb diversitat funcional que van néixer entre el 2006 i el 2011.

A la minicarrera les franges d’edat seran les que corresponen a prebenjamí (2014-2015) i benjamí (2012-2013). En aquest cas també està dirigida a nenes i nens amb diversitat funcional nascuts entre el 2012 i el 2015.

La sortida de totes les carreres, que es desenvoluparan durant tot el matí, s’ubicarà al carrer Alegría i l’arribada a la plaça Catalunya. El preu de la inscripció serà de 10 euros en el cas de la carrera de 10 i 5 quilòmetres i 3 euros en el cas de les dels més petits.

Mobilitat reduïda

Podrà participar qualsevol persona prou preparada per poder arribar a la distància amb garanties mèdiques, tenint en compte les edats establertes. També es podrà participar amb cadires de rodes (que no siguin elèctriques).

Notícies relacionades

En el cas de les persones amb discapacitat visual hauran d’anar adequadament identificades i sense xip.

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO